Компенсация за скъпия газ в Чирен - този въпрос ще

...
Компенсация за скъпия газ в Чирен - този въпрос ще
Коментари Харесай

В Брюксел Христов ще иска компенсация за скъпия газ в Чирен

Компенсация за скъпия газ в Чирен - този въпрос ще сложи служебният министър на енергетиката Росен Христов на идното съвещание на енергийните министри в Брюксел.

Той напомни, че от няколко седмици действа работна група с всички наранени страни, " Булгаргаз " и асоциации на търговците на газ.

След като се създаде механизъм, той ще бъде координиран с Европейската комисия, с цел да сме сигурни, че страната ни дава отговор на изискванията, уточни Христов. Той акцентира, че въпросът е значим както за компаниите, по този начин и за потребителите.

Христов изясни, че служебният кабинет работи по скица, по която да бъдат обезщетени компаниите, нагнетили безценен газ, тъй че цената му да се изравни с пазарната и да се търгува без да има оскъпяване за крайния консуматор.

Целта е да се обезпечи повече полутечен газ, с цел да не се постанова изтеглянето на по-големи количества от Чирен, до момента в който не се реши въпросът с обезщетенията.

" Безотговорната политика в енергетиката, хаосът, който беше основан и в който този безценен газ беше контрактуван, всички ние като данъкоплатци ще го платим ", сподели в умозаключение министър Христов.

В Брюксел той ще взе участие постоянно заседание на министрите на енергетиката, както и в двустранни срещи по тематики, отнасящи се до българската енергетика.
 Росен Христов инспектира построяването на термианала за полутечен газ в Александруполис
Росен Христов инспектира построяването на термианала за полутечен газ в Александруполис

От 2024 година там ще се разтоварват 10 танкера с полутечен газ за България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР