Компанията за кредитни карти American Express отчете загуба от 1,2

...
Компанията за кредитни карти American Express отчете загуба от 1,2
Коментари Харесай

American Express с чутовна загуба заради новия данъчен закон в САЩ

Компанията за кредитни карти American Express регистрира загуба от 1,2 милиарда през четвъртото тримесечие на предходната година, откакто е осчетоводила еднократни разноски за 2,6 милиарда $, свързани с новия данъчен закон в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

American Express е на загуба от 1,41 $ на акция спрямо облагата от 825 милиона за същия интервал на миналата година, когато облагата на една акция е била 88 цента. Ако се изключат еднократните разноски, Американ експрес е на облага от 1,58 $ на акция.

Заради тази загуба компанията се отхвърли от проектите си за назад изкупуване на акции през първото тримесечие на годината и разгласи, че първо ще възвърне финансовите си нива, съобщи Агенция Франс Прес.

Обявената загуба не е изненадваща, тъй като American Express към този момент приготви терена при започване на месеца, информирайки, че ще впише в тримесечните си сметки разход от 2,6 милиарда $.

Причината да се задели тази сума са разноските за репатрирането в Съединени американски щати на облагите, които филиалите на групата до момента са държали в чужбина. Трябвало е да бъдат осчетоводени и налозите, които към този момент са били платени и част от които е трябвало да бъдат върнати по-късно, по силата на отсрочения налог върху приходите (deferred tax assets -DTA).

За настоящата година групата направи по-скоро оптимистична прогноза за облагата си в диапазон от 6,90 $ до 7,30 $ на акция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР