Компанията, за която се сещаме първо, когато заговорим за изследване

...
Компанията, за която се сещаме първо, когато заговорим за изследване
Коментари Харесай

Кой може да изпревари SpaceX до Марс

Компанията, за която се сещаме първо, когато заговорим за проучване на космоса и колонизиране на Марс, несъмнено е SpaceX.
 SpaceX, Starship и какво знаем за изстрелването на най-мощната ракета в историята
SpaceX изстрелва най-мощната ракета в историята през юли

Ракетата е готова

Мъск съумя да трансформира галактическото си дружество във водеща мощ и в неоспорим водач при доставките на товари отвън орбита, само че компанията му надалеч не е без конкуренция.

Възможно е даже SpaceX да не е първата компания, която ще доближи до Марс, защото други две американски корпорации Impulse Space и Relativity Space интензивно работят в същата посока, написа Gizmodo.
 Снимка 581442

Impulse и Relativity са обединили напъните и опита си, с цел да се трансфорат в заслужен съперник на SpaceX и другите в сектора, и се чака още през 2024 година да изпратят ракета към Марс.

Impulse специализира в галактическа логистика и доставки на хора и товари до космоса.

Relativity пък дава отговор за основаването на ракетите, за които употребява 3D принтиране на съставни елементи, като създава и самостоятелни роботи и системи с изкуствен интелект.

Според Gizmodo Relativity се готви да употребява личната си ракета Terran R, която е съединена напълно от принтирани елементи, а на нея Impulse ще натовари две машини за проучване на Марс.

Планът е Terran R да бъде употребена и за доставки сред МКС, Земята и Луната.
 Марс, роувърът Perseverance и какъв брой бързо се движи звукът на Червената планета
Звукът на Марс не е като този на Земята

Ново изобретение за Червената планета

Очаква се изстрелването на ракетата да се случи в Калифорния по някое време през 2024 година, като двете компании имат позволение да употребяват същата летателна площадка до 2029 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР