Компанията за ипотечни кредити Better.com обяви, че предприема "трудната стъпка

...
Компанията за ипотечни кредити Better.com обяви, че предприема "трудната стъпка
Коментари Харесай

Компанията, която уволни 900 служители в Zoom, освобождава още 3 000

Компанията за ипотечни заеми Better.com разгласи, че подхваща "трудната стъпка по усъвършенстване " на активността си и ще уволни към една трета от чиновниците си, или близо 3 000 души.

Компанията, която се прочу през предходната година, откакто основният изпълнителен шеф уволни 900 чиновници по време на онлайн среща в Zoom тъкмо преди Коледа, се разрастваше доста по време на пандемията, когато лихвите по ипотечните заеми бяха ниски.

В писмо, оповестено на уеб страницата на Better, компанията разгласи, че уволненията от тази седмица са провокирани от "драстичен спад на броя на новите заеми поради повишаващите се лихви, " споделя краткотрайно изпълняващия длъжността президент Кевин Райън.

"За страдание, това значи, че би трябвало да предприемем сложната стъпка по в допълнение усъвършенстване на нашата активност и да понижим доста броя на чиновниците си в Съединени американски щати и Индия, " написа Райън. "Това решение е провокирано значително от усложненията, свързани с пазара на жилищни парцели, " добавя той.

Лихвите по ипотечните заеми в Съединени американски щати неотдавна се покачиха още веднъж, достигайки до най-високото си равнище от лятото на 2019 година

От Better оповестиха, че засегнатите чиновници ще бъдат известени персонално по телефона, като по този метод евентуално ще се избегне нова пиар злополука, като онази след решението на основния изпълнителен шеф Вишал Гарг да уволни 900 човекa по време на среща в Zoom.

Те също по този начин ще получат удължени медицински компенсации и редица услуги, които ще им оказват помощ да си намерят нова работа.

Някои от чиновниците обаче несъзнателно са били осведомени за уволнението си, откакто са видели заплащане за обезщетение във вътрешната система за заплати на Better или в банковите си сметки преди формалното изказване, осведоми TechCrunch.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР