Компанията за играчки Мател представи първата си кукла Барби, която

...
Компанията за играчки Мател представи първата си кукла Барби, която
Коментари Харесай

Създадоха първата кукла Барби със синдрома на Даун

Компанията за играчки " Мател " показа първата си кукла Барби, която съставлява човек със синдрома на Даун, съобщи Асошиейтед прес. 

" Мател " си сътрудничи с Националното сдружение за синдрома на Даун (НДСД), с цел да сътвори Барби и да " подсигурява, че куклата тъкмо показва човек със синдрома на Даун ", обявиха от компанията.

Дизайнът на новата Барби е изработен под управлението на сдружението, обявиха от " Мател ". В допълнение към изобразяването на някои физически характерности на човек със синдром на Даун, облеклата и аксесоарите на Барби носят особено значение. 

Синьото и жълтото на роклята на куклата, съпроводени от пеперуди, съставляват знаци и цветове, свързани с информираността за синдрома на Даун. А трите шеврона на колието на Барби символизират това, че хората със синдром на Даун имат три копия на 21-вата си хромозома, споделят от " Мател ".

Освен това Барби носи ортопедични обувки, които някои деца със Синдром на Даун употребяват.

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите синдромът на Даун е " най-често срещаното хромозомно положение ", диагностицирано в Съединени американски щати през днешния ден. Всяка година в страната се раждат към 6000 бебета със синдрома на Даун, споделят от Центровете. 

        View this post on Instagram                      

A post shared by Barbie (@barbie)

Новата кукла Барби е част от линията Fashionistas 2023 на " Мател ", която има за цел да усили разнообразието и приобщаването. Предишните кукли, които са били показани в линията Fashionistas, включват кукла Кен с протеза на крайници, Барби със слухови апарати и кукли със заболяване на кожата, наречено витилиго. 

Източник: Пламен Йотински/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР