Компанията за електромобили Тесла на Илон Мъск обяви днес, че

...
Компанията за електромобили Тесла на Илон Мъск обяви днес, че
Коментари Харесай

Тесла е продала рекорден брой коли през 2022 г.

Компанията за електрически автомобили " Тесла " на Илон Мъск разгласи през днешния ден, че е продала рекордните 1.3 млн. коли през 2022 година, оповестява " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Така компанията усъвършенства върха от миналата 2021 година, когато бяха продадени 936 000 автомобила, само че не беше реализирана набелязаната от Мъск цел от 1.4 млн. продадени транспортни средства за миналата година.

Продажбите са нарастнали с 40 % вместо с 50 на 100 и то макар напъните за стимулиране в тази тенденция, в това число и 7500-доларова отстъпка в Съединени американски щати за моделите Y и 3, които са най-продаваните.

 

" Тесла ", която е основана в Остин, щата Тексас, трябваше да се оправя с възходящ брой инфектирани с ковид в Китай, където поради това беше прекратено производството в нейния цех в Шанхай.

 

През миналата година компанията не пусна на пазара нито един нов модел и е изправена пред възходящата конкуренция на компании като " Лусид " и " Ривиан ", които непрекъснато показват на пазара нови електрически автомобили.

Това, съчетано с дейностите на Мъск след като купи за 44 милиарда $ " Туитър ", помогнаха за спад с над 65% на акциите на " Тесла " през предходната година и вложители в този момент се притесняват, че " Туитър " разсейва Мъск от автомобилната му компания.

Според " Блумбърг " Илон Мъск е изгубил невижданите 200 милиарда $ от ноември 2021 година насам. Сега положението му се прави оценка на 137 милиарда $, а преди 14 месеца то е било 340 млрд $. Това му коства и позицията на най-богат мъж в света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР