Компанията vivo представи третият си сгъваем смартфон с гъвкав екран,

...
Компанията vivo представи третият си сгъваем смартфон с гъвкав екран,
Коментари Харесай

Сгъваемият vivo X Fold 2 предлага много: два 120 Hz AMOLED E6 екрана, пет камери и 120 W бързо зареждане

Компанията vivo показа третият си сгъваем смарт телефон с еластичен екран, дизайнът на който наподобява на бележник. Към към този момент излезлите  X Fold и X Fold+ се причисли флагманът от ново потомство vivo X Fold 2.

Вътрешният еластичен екран е с размер на диагонала 8,04 инча, LTPO4 AMOLED матрица, периодичност на освежаване на екрана от 1 до 120 Hz, резолюция 2160х1916 пиксела, поддръжката на HDR10+ и Dolby Vision, като яркостта е доста висока и доближава 1800 нита.

Допълнителният екран на капака има размер на диагонала 6,53 инча, AMOLED матрица, кадрова периодичност 120 Hz, поддръжка на  HDR10+ и Dolby Vision, като пиковата бляскавост доближава 1600 нита.

Основната камера е тройна с резолюция на основния оптичен датчик Sony IMX866 от 50 МР с поддръжката на оптична стабилизация на изображението и фазова система за автоматизирано фокусиране, телефото оптика и 2х оптично нарастване без загуби.

Той е допълнен с фотосензора Sony IMX663 с резолюция 12 МР с лазерна фазова система за автоматизирано фокусиране, основана на два пиксела, телефото и също с 2х оптично нарастване.

Третият оптичен датчик на главната камера е Sony IMX663 с резолюция 12 МР и фазова система за автоматизирано фокусиране.

Основната камера може да снима 4K UHD при скорост 60 фрагмента в секунда и 8К при 30 FPS. Всичката оптика на този смарт телефон е на Zeiss.

vivo X Fold 2 има две предни камери. Едната е ситуирана над сгъваемия екран и е с резолюция 16 МР. Втората камера е сложена над екрана на гърба, като нейната разграничителна дарба също е 16 МР.

Смартфонът се базира на по-съвременната система върху чипа Snapdragon 8 Gen 2. Конфигурацията на паметта е същата, като показания преди него X Flip – 12 GB RAM и 256 или 512 GB вградена памет. Само че се употребяват по-съвременни памети – LPDDR5X и UFS 4.0.

Захранването се реализира от акумулаторна батерия с потенциал 4800 mAh, като зареждането е доста бързо – 120 W жично и 50 W безжично. Налични са Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC и GPS модули за безжична връзка, USB Type-C порт, стерео представители и забавни, два скенера за пръстови отпечатъци. И ток се употребява нов вид шарнир, който обезпечава най-малко 400 хиляди цикли на отваряне и затваряне на сгъваемия смарт телефон.

Устройството работи под ръководството на операционната система Android 13 с фирмения потребителски интерфейс OriginOS 3. Поддържат се 5G мобилните мрежи.

В взаимозависимост от потенциала на флаш диска сгъваемият смарт телефон с еластичен екран vivo X Fold 2 се продава при цена $1310 и $1455. Предлагат се модели с черен, червен и наследник цвят на корпуса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР