Компанията, управляваща лондонската фондова борса London Stock Exchange Group Plc.

...
Компанията, управляваща лондонската фондова борса London Stock Exchange Group Plc.
Коментари Харесай

London Stock Exchangе в преговори за закупуването на Refinitiv за 27 млрд. долара

Компанията, ръководеща лондонската фондова борса London Stock Exchange Group Plc. (LSEG) удостовери че е на стадий договаряния за придобиването на доставчикa на финансови данни Refinitiv на обща стойност от към 27 милиарда $. Сделката може да докара до основаването на гигантска компания за данни и търговия в границите на Англия. Покупко-продажбата идва след по-малко от година, когато американският капиталов колос Blackstone Group закупи мажоритарния дял в Refinitiv от Thomson Reuters за 20 милиарда $.

Понастоящем Refinitiv обслужва над 40 000 потребителски институции в 190 страни, в това число компании за покупка и продажба, компании за пазарна инфраструктура, държавни управления, компании за финансови технологии и корпорации. Фирмата за търговия на Refinitiv включва комерсиалната платформа Tradeweb и платформите FXAll и Matching, измежду които междинният дневен размер на търговията доближава над 400 милиарда $ в задгранична валута и 500 милиарда $ в принадлежности с закрепен приход.

В изказване, обясняващо логиката на договорката, от LSEG споделят: "Съветът е уверен, че водещият снабдител на финансовите пазари би трябвало да работи световно, с благоприятни условия за ръководство на данни, разбори и дистрибуция, които могат да обслужват клиенти в класове активи и географски региони. "

Нагласите се оправдаха с утвърждението на пазара, като акциите на борсата в Лондон скочиха с 14% по време на търговията през днешния ден.

Споразумението сред двете страни би сложило комбинираната група наедно с Bloomberg. Заедно LSEG и Refinitiv ще бъдат най-големият международен снабдител на финансовите пазари, притежаващи общи годишни доходи от над 6 милиарда паунда през 2018 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР