Компанията Terrafugia, която принадлежи на шведския производител на автомобили Volvo,

...
Компанията Terrafugia, която принадлежи на шведския производител на автомобили Volvo,
Коментари Харесай

Започват продажбите на първата летяща кола в света

Компанията Terrafugia, която принадлежи на шведския производител на коли Volvo, напълно скоро ще стартира продажбите на първия в света летящ автомобил. Колата се назовава Transition и може да лети 640 километра с един контейнер, като оптималната ѝ скорост във въздуха е 320 км/ч.

Продажбите на летящия автомобил стартират от началото на октомври, само че към момента не е ясно какъв брой ще коства той, предава китайската организация Синхуа.

Всъщност летящата кола е направена точно по китайска самодейност, тъй като притежателите на Volvo са китайците от Geely.

Terrafugia Transition се задвижва от хибридна система, съчетаваща електромотор с бензинов мотор, цялата структура е доста лека, а колата тежи по-малко от 600 кг.

Крилата на автомобила се разпъват и сгъват, като той дава отговор на всички законови правила и може да се движи, както на пътя, по този начин и във въздуха. Като защитно средство е инсталирана и парашутна система.

Уловката е, че за ръководството на Terrafugia Transition се изисква освен шофьорска брошура, само че и пилотски лиценз. Въпреки това излитането и кацането може да става на всички места.

Според китайците обаче последното не е чак подобен проблем - множеството страни по света са наситени с дребни селски летища, които са идеални за непретенциозното кацане и политане на колата.

От Terrafugia разкриват, че към този момент работят и по нов план за летящ автомобил, който няма да изисква летище за кацане и политане, като също така ще е с 4 порти и повече място в салона. Тази летяща кола даже си има име - TF-X.

"На прага сме на повратен миг, в който ще можем да предложим най-хубавият дизайн, без това да пречи на качествата на летящата кола. Опитът ни идва от години прекарани в тестване на пътя и във въздуха ", споделя основният изпълнителен шеф на Terrafugia, Крис Яран.

Видеото можете да видите в нашата Видео Галерия!

Източник: dir.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР