Компанията собственик на Фейсбук и Инстраграм – Мета, предупреждава, че

...
Компанията собственик на Фейсбук и Инстраграм – Мета, предупреждава, че
Коментари Харесай

Meta предупреждава, че може да спре Facebook и Instagram за територията на ЕС | Причината са регулации, свързани с обмена на данни на континента

Компанията притежател на Facebook и Инстраграм – " Мета ", предизвестява, че е допустимо да спре достъпа до обществените си мрежи в Европа. Причината са регулации, свързани с обмена на данни на континента. Това е записано в годишния отчет на " Мета ", оповестява Гардиън в понеделник, представени от " Свободна Европа ".

В документа, подаван до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, " Мета " предизвестява, че в случай че не бъде призната нова рамка и на компанията към този момент не е позволено да употребява актуалните моделни съглашения " или други възможности ", софтуерният колос " евентуално " ще спре да предлага доста от своите " най-значими артикули и услуги " в Европейския съюз. Изрично посочени са обществените мрежи Facebook и Инстаграм, добавя Гардиън.

От компанията, ръководена от Марк Зукърбърк, упорстват да продължат да обработват данните на своите европейски консуматори в Съединени американски щати. Регулациите в Европейския съюз пък упорстват всички компании, опериращи на районния пазар, да обработват данни на сървъри, които са основани на територията на общността.

От " Мета " упорстват, че за компанията е основна рекламата ѝ политика, а за развиването ѝ пък е изключително значимо шерването на информация сред разнообразни страни.

Досега " Мета " използваше съглашение, наречено Privacy Shield. Действието на документа беше анулирано с решение на Европейския съюз преди две години. До момента се водят договаряния за нов контракт, само че резултат по тематиката не е реализиран.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР