Компанията Skoda ще започне серийно производство на автомобили с изцяло

...
Компанията Skoda ще започне серийно производство на автомобили с изцяло
Коментари Харесай

Skoda започва производство на електромобили през 2020 г.

Компанията Skoda ще стартира серийно произвеждане на коли с напълно електрическо задвижване през 2020 година Това оповестиха от пресслужбата на чешкия производител, като разкриха най-близките проекти за стартирането на нови модели на пазара, съобщи Actualno.com.

През 2019 година на конвейра в завода в Млада Болеслав ще бъде качена хибридната трансформация на флагмана на марката Superb. Той ще бъде задвижван от хибриден елемент, в който влизат 1,4-литров бензинов турбомотор и електрически мотор със 115 к.с. Сумарната мощ на елемента ще бъде 215 к.с., като той ще се предлага и на еко-модификацията на кросоувъра Kodiaq.

Година по-късно чехите ще започват производството на своя първи сериен електрически автомобил. Това ще бъде кросоувър, който ще се настани сред моделите Karoq и Kodiaq. Машината ще бъде построена на модулната платформа MEB, създадена от концерна Volkswagen за електрически автомобили.

Предвестникът на този модел беше показан на автосалона във Франкфурт по-рано тази година. Концептуалният Vision E е оборудван с два електромора със сумарна мощ 306 к.с., които предават тягата на двете оси. Максималната скорост на кросоувъра е 180 км, като с едно зареждане може да се изминат 500 км. Батериите могат да се зареждат от специфична станция без кабели.

До 2025 година „ зелената” гама на Skoda би трябвало да включва 25 електрическия автомобил. Освен кросоувър в нея ще влезе и стилен хечбек, за който чешкият производител ще възроди името Felicia. Ще има и спортна кола с мощ 300 к.с.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР