Компанията Пфайзер очаква да увеличи приблизително четири пъти цената на

...
Компанията Пфайзер очаква да увеличи приблизително четири пъти цената на
Коментари Харесай

Четворно поскъпване на ваксината на Пфайзер в САЩ


Компанията " Пфайзер " чака да усили почти четири пъти цената на своята ваксина против COVID-19 в Съединени американски щати до към 110 до 130 $ за доза след приключването на настоящата стратегия за покупки на държавното управление на Съединените щати, сподели в четвъртък изпълнителният шеф на компанията Анджела Лукин, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 986
Лукин сподели, че чака имунизацията - която сега се дава гратис на всички от държавното управление, се чака да се дава гратис единствено на хора, които имат частна или платена от страната здравна застраховка.

Ройтерс по-рано в четвъртък заяви, че американският пазар чака такива скокове на цените заради слабото търсене на ваксини против COVID-19, което значи, че производителите на ваксини ще би трябвало да покачат цените, с цел да изпълнят прогнозите за приходите за 2023 година и по-късно.

В момента държавното управление на Съединени американски щати заплаща към 30 $ на доза на " Пфайзер " и немския сътрудник " Бионтех ". През 2023 година се чака пазарът да премине към частно обезпечаване, откакто изтече изключителното състояние поради ковид в Съединени американски щати.

" Ние сме уверени, че цената на имунизацията против COVID-19 в Съединени американски щати отразява цялостната й успеваемост на разноските и подсигурява, че цената няма да бъде спънка за достъпа на пациентите ", сподели Лукин.

Все още не е ясно какъв достъп до имунизацията ще имат хората без здравни осигуровки.

" Пфайзер " съобщи, че чака пазарът на COVID-19 да бъде с размера на пазара на противогрипните ваксини на годишна база за възрастни, само че че построяването на педиатричния пазар ще отнеме повече време въз основа на направените до момента ваксини.

Досега стартирането в Съединени американски щати на обновени бустерни ваксини против COVID-19, които са ориентирани както към истинския вариант на ковид, по този начин и към варианта Омикрон, изостава от миналогодишния %, макар че повече хора дават отговор на изискванията за имунизациите.

Около 14,8 милиона души в Съединени американски щати са получили бустерна ваксина през първите шест седмици от стартирането на новите ваксини. През първите шест седмици от акцията за реваксинация през 2021 година над 22 милиона души получиха третата си ваксина, макар че единствено по-възрастни и хора с отслабен имунитет отговаряха на изискванията към този миг.

Лукин сподели, че не чака закупуването на имунизациите да се трансферира към частния бранш до първото тримесечие на 2023 година " най-рано ". Този ход зависи от изчерпването на контрактуваните с държавното управление доставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР