Компанията Opel обяви началото на обновяването н моделната си гама,

...
Компанията Opel обяви началото на обновяването н моделната си гама,
Коментари Харесай

Opel ще предложи 8 нови модела в следващите 2 години

Компанията Opel разгласи началото на обновяването н моделната си гама, което планува излизането на 8 нови автомобила през идващите 2 години. Първите два от тях са електрическата Corsa EV и хибрдният Grandland X PHEV.

Бъдещият Opel eCorsa ще запази концепцията на дребния автомобил, само че след прекосяването под ръководството на френския алианс PSA Group, ще получи същата платформа, която употребява и Peugeot 208. Двата модела ще имат доста общи елементи, с цел да може да се понижи оптимално себестойността на продукта.
На собствен ред, Grandland X (на фотографията долу) ще стане първият хибрид на Opel, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Той би трябвало да се появи през 2019 година, като ще получи същия силов елемент, на който разчита и показаното на автосалона в Париж през тази есен Peugeot 3008 Hybrid 4.

Хибридната система включва 1,6-литров бензинов мотор, работещ в композиция с два електромотора. Сумарната мощ на елемента е 296 к.с., като единият електрически мотор ще задвижва задните колела, а другият ще бъде подложен на предната ос. Скоростната кутия е 8-степенен автомат.
В този си вид Peugeot 3008 форсира от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, а батерията с потенциал 13,2 кВт/ч осигурава пробег единствено на ток от 50 км.
В Opel се готвят да електрифицират още 2 модела до 2020 година, като производството на Grandland X за пазара в Африка ще става в завода в Намибия и по този начин марката ще разшири активността си отвън рамките на европейските пазари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР