Компанията обяви, че планира постепенно възобновяване на полетите на летищата

...
Компанията обяви, че планира постепенно възобновяване на полетите на летищата
Коментари Харесай

Lufthansa възобновява полетите след стачната вълна

Компанията разгласи, че възнамерява последователно обновяване на полетите на летищата във Франкфурт и Мюнхен след края на стачката, оповестена от синдиката " Ферди ", тази заран. По апел на профсъюза чиновниците на най-големия немски авиопревозвач стачкуваха за повторно през февруари, оказвайки напън в продължаващия спор за възнагражденията.

 

Очаква се договарянията да бъдат обновени през днешния ден. 

 

Продължилата 35 часа стачка на наземния личен състав може да провокира закъснения или анулация на полети и през днешния ден, предизвести авиопревозвачът, призовавайки пасажерите постоянно да ревизират статута на полета си. 

Стачката на техническия личен състав, работещите в логистиката и обслужването на гишета бе изключително забележима през вчерашния ден на летищата в Мюнхен и Франкфурт, където анулирани полети има и през днешния ден. 

Протестни дейности се организираха и на аерогарите в Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт.

 

Отменени полети имаше от и до летището в София.  

 

Синдикатът упорства за увеличение с 12,5 на 100 на възнагражденията на над 20 000 чиновници, както и за едногодишен компенсационен бонус от 3000 евро поради инфлацията. Lufthansa наскоро предложи инфлационния бонус и повишение на заплатите с към 10 % за интервал от 25 месеца, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР