Компанията Novavax Inc заяви в сряда, че е завършила подаването

...
Компанията Novavax Inc заяви в сряда, че е завършила подаването
Коментари Харесай

Novavax подаде заявление за одобрение на ваксината ѝ срещу Covid-19 в Обединеното кралство



Компанията Novavax Inc съобщи в сряда, че е приключила подаването в действително време на заявление за разрешаване на нейния претендент за ваксина против Covid-19 пред Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули на Обединеното кралство (MHRA), оповестява Ройтерс.

Заявлението се основава на данни от късен стадий във " Фаза 3 " на изпитване при 15 000 доброволци в Обединеното кралство, което демонстрира, че пробната ваксина на Novavax е била 96,4% ефикасна против истинския вариант на ковид и е посочила 89,7% резултатност против всички останали варианти на Covid-19, както и " удобен профил на сигурност и търпимост ".

Приложението също по този начин включва и данни от изпитване на късен стадий на 30 000 души в Съединените щати и Мексико, което демонстрира, че имунизацията NVX-CoV2373 показва 100% отбрана против умерено и тежко заболяване от Covid-19 и цялостна успеваемост на имунизацията от 90,4%.

" Това заявление доближава Novavax доста до даването на милиони дози от първата протеинова ваксина против Covid-19, построена върху потвърдена, добре разбрана платформа за ваксини, която показва висока резултатност против голям брой варианти на ковид ", съобщи президентът на компанията и Главен изпълнителен шеф Стенли Ерк.
Novavax чака да подаде цялостното заявление за приемане на позволение от страна на Съединени американски щати до края на годината.

Разработчикът на имунизацията съобщи, че също по този начин чака скоро да попълни спомагателни регулаторни документи за приемане на позволение и на други пазари, в това число Европа, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Световната здравна организация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР