Компанията Meta предупреди през седмицата, че компанията може за заключи

...
Компанията Meta предупреди през седмицата, че компанията може за заключи
Коментари Харесай

Европа с план Б за собствена социална мрежа, ако Facebook ...

Компанията Meta предизвести през седмицата, че компанията може за заключи най-популярните обществени мрежи Фейсбук и Instagram за консуматори от Стария континент. Причината е във високите условия на европейските страни за сигурността в интернет и разпоредбите за отбрана на персоналните данни

Коренът на казуса е желанието на корпорацията да получи опция да трансферира, съхранява и обработва данните на европейските си консуматори на сървъри в Съединени американски щати. Информацията стана обществена след оповестението на годишния отчет на Марк Зукърбърг.



Ключовият въпрос за Meta е трансатлантическият трансфер на данни, регламентиран посредством така наречен щит за отбрана на персоналните данни. В момента Meta употребява американски сървъри за базите си с данни на европейски консуматори. Европа обаче упорства за ограничение на тази процедура и по-сериозен надзор.

Обменът на данни сред страните и районите е от решаващо значение за даването на нейните услуги и целевата реклама, акцентира компанията. Без да се интересува от рецензиите, Meta продължава да изважда информацията за европейските си консуматори към юрисдикции, които имат по-либерални режими за обработка и даване на данните. Тя е значима за бизнес модела на компанията, който се основава на таргетирани реклами към потребителите на обществените мрежи.

Европа обаче остава безапелационна, че няма да разреши компанията на Зукърбърг да изнудва управляващите в Европейски Съюз. От Съюза упорстват, че Меta би трябвало да съблюдава европейските правила.

Какво се крие зад опасността на Зукърбърг?



Според множеството анализатори, става дума за блъф, тъй като предприемачът няма да рискува да се лиши от 500 млн. дейни консуматори, които са измежду най-хубавите евентуални клиенти на сътрудниците на Meta. Освен това, в случай че спре Фейсбук и Instagram за Стария континент, Зукърбърг самичък ще си сътвори сериозен съперник, тъй като сходна рестрикция ще форсира процеса по основаване на единна европейска обществена мрежа, план, за който към този момент има съществени вложители.

Някои специалисти дефинират хода на Зукърбърг по-скоро като " димка ", с която да се опита да наклони везните в своя изгода. От компанията записаха един от най-големите сривове на цената на акциите си в историята единствено преди броени дни. Отделно Фейсбук регистрира сериозна застоялост във връзка с новите консуматори и от ден на ден изоставени или отстранени профили от самите ползватели.

Причините за това са доста, само че главната е естественият софтуерен ход.

Фейсбук е безспорен хегемон при обществените мрежи на световно равнище от 2010 година

За последните 12 години платформата безусловно стигна до всяко кътче на планетата и се трансформира в обществен феномен. Но с възходящата известност се открои една наклонност - все по-малко от младежите употребяват Фейсбук, а мрежата към този момент има сериозна конкуренция. Най-търсената от всички обществени мрежи група сред 14 и 21 години отиват в TikTok, която към този момент има пъти по-голям пазарен дял измежду младите от фирмите на Зукърбърг.



Показателно е, че обществената мрежа губи стремително позиции в Северна и Южна Америка, както и в Азия, и в Австралия. Данните от изследванията измежду младежите сред 16 и 24 години в Съединени американски щати са безапелационни - близо 7​7% имат TikTok, а едвам 3​​6% употребяват Фейсбук. Така Европа, като най-застаряващ континент, се оказва последната цитадела на Зукърбърг и фирмите му във връзка с водачеството на пазара.

От бизнес позиция Зукърбърг и обществените му мрежи ще извършат безусловно самоубийство, в случай че лимитират достъпа или фукционалностите на уеб страниците си за ​европейските консуматори и ги даде на тепсия на европейските си съперници дружно с големия пазар на таргетираната реклама. Свързани вести Фейсбук и Instagram стопират в Европа? Зукърбърг изправен пред тежка битка, хората не се истересуват от метавселената Борсов коментар: Сривът с акциите на Мета шокира Уолстрийт
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР