Компанията мести производството в предприятие в ТайландСъс съкращаване на разходи

...
Компанията мести производството в предприятие в ТайландСъс съкращаване на разходи
Коментари Харесай

Sony затваря завод за смартфони в Китай

Компанията мести производството в дружество в Тайланд

Със редуциране на разноски Sony желае да направи печеливш бизнеса си със смарт телефони (източник: Sony)

Японският софтуерен колос Sony разгласи проектите си да затвори цех за смарт телефони, ситуиран покрай Пекин. Компанията се стреми да понижи разноските в губещото поделение, с цел да го направи в последна сметка печелившо, заяви Ройтерс.

Очаква се Sony да придвижи производството от китайския си цех в дружество в Тайланд. Решението не е обвързвано с обтегнатите търговски връзки сред Китай и Съединени американски щати, акцентират от японската компания.

Междувременно, Sony опроверга слуховете за продажба на телефонния си бизнес и разгласи желанието си да го трансформира в печеливш още през финансовата година, която стартира през април 2020.
още по тематиката
През настоящата финансова година Sony чака доходи от подразделението за телефони в размер на 490 милиарда йени (около 4,4 милиарда щатски долара) и оперативна загуба от 95 милиарда йени (853 млн. долара).

Компанията чака продажбите на смарт телефони за последната година да доближат 6,5 млн. броя, до момента в който по-ранна прогноза сочеше резултат от 7 млн. броя. Нещо повече, производителят се надяваше в началото даже на продажби в размер на 10 млн. броя.

През предходната финансова година Sony осъществя 13,5 млн. устройства на пазара, което значи, че продажбите през актуалната година са понижи двойно. Като причина за това компанията акцентира конкуренцията на Apple в Япония, Югоизточна Азия и Европа, както и от страна на Huawei и Oppo отвън Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР