Компанията Mercedes-Maybach планира да представи първия си сериен кросоувър до

...
Компанията Mercedes-Maybach планира да представи първия си сериен кросоувър до
Коментари Харесай

Серийният кросоувър Maybach излиза на пазара с цена $200 000

Компанията Mercedes-Maybach възнамерява да показа първия си сериен кросоувър до края на 2019 година.

Очаква се премиерата на автомобила Maybach GLS да се организира на особено събитие в Китай. Това написа Automotive News, като се базира на Дитмар Екслер, президент и основен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz USA.

Продажбите на коли би трябвало да стартират при започване на идната година. Основните му съперници на пазара ще бъдат първокласните SUV модели Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan.
 Rolls-Royce показа Cullinan - първи кросоувър в историята си (Снимки + ВИДЕО)
Rolls-Royce показа Cullinan - първи кросоувър в историята си (Снимки + ВИДЕО)

Най-скъпият SUV в света е квалифициран за тежък офроуд

Производството на новия модел ще бъде проведено в завода в щата Алабама. Сега там се създават моделите GLS, GLE и GLE Coupe.

Очаква се цената на кросоувъра да бъде към $200 000. Така новият Maybach ще бъде един от най-скъпите коли, правени в миналото в Съединени американски щати и цяла Северна Америка.

Автомобилът ще бъде построен възоснова на третото потомство на кросоувъра GLS. Той ще бъде оборудван с бензинов мотор V6 с мощ 560 конски сили, с автоматизирана трансмисия и задвижване на всички колела. Всички други механически характерности на модела се пазят в загадка.

Миналата година Mercedes-Maybach показа новия си концептуален кросоувър, наречеа Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Автомобилът получи четири електрически мотора, които въртят всяко от колелата. Общата мощ на силовия елемент е 750 конски сили. Много решения, демонстрирани в този първообраз, ще прилжожени в бъдеще версия на Maybach версия GLS.
 Maybach се възражда с шестметрова лимузина – купе
Maybach се възражда с шестметрова лимузина – купе

Този път не става дума за тривиална интерпретация на S-класа

Компанията Maybach е учредена през 1909 година и съществува до 50-те години на предишния век като производител на супер първокласни коли. Марката е възродена от Mercedes-Benz през 2002 година и е спряна през 2012 година заради извънредно ниските размери на продажби. През 2014 година Mercedes-Benz реши да се върне на пазара Maybach като подмарка, под която компанията продава S-Class седани в дълга версия и висшо равнище на осъществяване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР