Компанията-майка на Facebook Meta, Twitter и TikTok са водещите световни

...
Компанията-майка на Facebook Meta, Twitter и TikTok са водещите световни
Коментари Харесай

Facebook, Twitter и FTX: едни от най-нехаресваните марки в САЩ

Компанията-майка на Фейсбук Meta, Twitter и TikTok са водещите международни колоси в областта на обществените медии, които попадат и измежду най-нехаресваните марки в Съединени американски щати. Това излиза наяве от новото изследване на Axios Harris Poll 100, представено от CNBC. За да сформират класацията, Axios и The Harris Poll интервюират над 16 000 американци да оценят 100 компании в 9 категории, свързани с репутацията.

Топ 7 на фирмите с най-лоша известност в Съединени американски щати:
The Trump Organization FTX Fox Corporation Twitter Meta Spirit Airlines TikTok
Американците дефинират Trump Organization като компанията с най-лошо публично мнение в страната . Това е единствената компания в листата с " доста неприятна " обща оценка, което е най-ниското допустимо равнище. Trump Organization получава изключително ниски оценки в категориите " темперамент ", " доверие " и " нравственос ". 
 Meta стартира трети
Meta стартира трети " рунд " на съкращения за тази година - кои ще са " пострадали "

От началото на годината пазарната капитализация на компанията се е удвоила

Класацията беше оповестена единствено няколко дни преди някогашният президент Доналд Тръмп, който ръководеше Trump Organization в продължение на десетилетия, да бъде упрекнат в 34 закононарушения, свързани с подправяне на бизнес документи преди президентските избори през 2016 година.

Вече банкрутиралата борса за криптовалути FTX е с втората най-лоша известност.   Сагата се задълбочи, откакто CNBC заяви, че някогашният основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрайд е търгувал със средства от сметките на кредитополучателите без позволение, което докара до групов иск за милиард $.

Meta и Twitter получават слаби резултати в категориите " просвета " и " нравственос ". И двете компании се сблъскаха със сериозна социална рецензия, откакто уволниха хиляди чиновници. TikTok се показва по-слабо в категориите " поданството " и " темперамент ", на фона на възходящите опасения на американските законодатели по отношение на евентуалното въздействие на китайското федерално държавно управление върху платформата.
 Тръгва ли си Twitter от Европа? Илон Мъск насочва компанията тъкмо в тази посока
Тръгва ли си Twitter от Европа? Илон Мъск насочва компанията тъкмо в тази посока

Милиардерът може да заплаща големи глоби
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР