Компанията-майка на Facebook Meta Platformsще съкрати 10 000 работни места

...
Компанията-майка на Facebook Meta Platformsще съкрати 10 000 работни места
Коментари Харесай

Meta съкращава още 10 000 работни места

Компанията-майка на Фейсбук Meta Platformsще редуцира 10 000 работни места тази година. Това я прави първата огромна софтуерна компания , която разгласи втори кръг от всеобщи съкращения, до момента в който промишлеността се приготвя за бездънен стопански спад, заяви " Ройтерс ".

Акциите на Meta скочиха с 6% след новината. Очакваните съкращения на работни места са част от преструктуриране, което ще накара компанията да анулира проектите за наемане на 5 000 работни места и да закрие планове с по-нисък приоритет .

Припомняме, че първото всеобщо редуциране на компанията бе направено през есента, с повече от 11 000 съкратени чиновници, или 13% от работната мощ по това време .
 Meta освобождава 11 000 свои чиновници
Meta освобождава 11 000 свои чиновници

Това е най-голямото редуциране на работни места в историята на софтуерния колос

Притесненията от стопански спад заради възходящите лихвени проценти провокираха поредност от всеобщи съкращения на работни места в корпоративна Америка през последните месеци.

Технологичните компании са водещи, освобождавайки повече от 290 000 служащи от началото на 2022 година, съгласно уеб страницата за следене Layoffs.fyi.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР