Компанията Lockheed Martin беше официално избрана от НАСА и правителствената

...
Компанията Lockheed Martin беше официално избрана от НАСА и правителствената
Коментари Харесай

Lockheed Martin ще предостави на НАСА ядрена ракета за пътуване до Марс до 2027 г.

Компанията Lockheed Martin беше публично определена от НАСА и държавната организация DARPA да проектира, построи и тества нуклеарно задвижвана ракетa, заяви НАСА.

Ракетата е наречена „ The Demonstration Rocket for Agile Cislunar Operations “ (DRACO). Тя ще бъде изстреляна в космоса до 2027 година

Ядрени ракети за Марс

„ Работата с DARPA и компании в комерсиалната галактическа промишленост ще ни разреши да ускорим развиването на технологиите, от които се нуждаем, с цел да изпратим хора на Марс “, споделя заместник-администраторът на НАСА Пам Мелрой. „ Тази проява ще бъде решаващо значение в постигането на нашите цели за Луната и Марс за превозване на екипажа в дълбокия космос “, прибавя тя.

НАСА и DARPA си сътрудничиха по самодейността DRACO за възстановяване на напредъка на нуклеарната ракетна технология, която е в сходство с задачите и на двете организации. За НАСА нуклеарното задвижване е забележителна дарба, нужна за задачи с екипаж до Марс.

Използването на ракета с нуклеарно задвижване ще разреши по-бързо и непосредствено пътешестване до Марс, което ще опрости задачата и ще понижи рисковете за екипажа.

В съпоставяне с обичайните химически ракети, този вид ракета може да бъде повече от два пъти по-ефективна, като изисква по-малко гориво и разрешава да се носи по-голямо количество научно съоръжение. Освен това ракета с нуклеарно задвижване би осигурила повече мощ за информационни системи и научни принадлежности.

Съгласно новия контракт Lockheed Martin ще носи цялостна отговорност за проектирането, консолидираното и тестването на галактически кораби и ще се чака да работи с други сътрудници от промишлеността.

Реакторът за нуклеарно разделяне, захранващ мотора DRACO, се проектира и построява от BWX Technologies, компания, ситуирана в Линчбърг, Вирджиния. Управлението и осъществяването на нуклеарната мощ на мотора попада под отговорността на Дирекцията за задачи за галактически технологии (STMD) на НАСА.

„ Чрез предходни вложения на НАСА – в съдействие с Министерството на енергетиката – ние подкрепихме комерсиалния бранш да разшири своите благоприятни условия в технологията за нуклеарно задвижване “, споделя доктор Прасун Десай, настоящ асоцииран админ за STMD в централата на НАСА във Вашингтон. „ Сега тези вложения са неизбежни, до момента в който работим със същите тези компании, с цел да създадем първата ракета с нуклеарно зареждане, която да лети в космоса “, прибавя Десай.

Ангажимент от $300 милиона към DRACO

НАСА също по този начин си сътрудничи с Министерството на енергетиката и промишлеността по разнообразни начинания, свързани с галактическите нуклеарни технологии, с изключение на програмата DRACO. Тези начинания включват Fission Surface Power и изследване на евентуални планове за бъдещи нуклеарни галактически кораби.

НАСА разгласи ангажимент от 300 милиона $ за партньорството с DRACO. Това финансиране включва 250 милиона $ за планиране и развиване на нуклеарно задвижвания мотор, както и механически контрол и експертиза, обезпечени от личния състав на НАСА.

Изстрелването на DRACO и поддръжката на мястото за изстрелване ще бъдат обезпечени от галактическите сили на Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР