Компанията Ingka Group, която притежава повечето магазини на IKEA, ще

...
Компанията Ingka Group, която притежава повечето магазини на IKEA, ще
Коментари Харесай

IKEA купува 80% дял в седем румънски вятърни централи

Компанията Ingka Group, която има множеството магазини на IKEA, ще закупи 80% дял в седем румънски вятърни централи от производителя на вятърни турбини Vestas за 136 милиона евро. Придобиването, осъществено посредством капиталовото сдружение на Ingka, се състои от 64 турбини, способни да създават общо 171 мегавата мощ, съобщи Ройтерс. Сделката ще се осъществя на фона на покупката на дял във втората по величина немска задгранична вятърна централа от Ingka Group, осъществена по-рано през тази година.

"80-процентният дял поддържа нашата цел да генерираме толкоз възобновима сила, колкото консумираме, а инвестицията ни придвижва с още една стъпка напред към постигането на задачата ни за 2020 година ", акцентира ръководителят на Ingka Investments Кристър Матсън.

Ingka Group към този момент има и ръководи 900 000 слънчеви панела на своите обекти и 534 вятърни турбини в 14 страни. Компанията отбелязва, че договорката е била подписана, само че тя към момента чака регулаторно утвърждение, като окончателното й привършване ще се реализира през октомври. Производителят Vestas, който остава акционер във вятърните централи, посочи, че продажбата е в сходство със тактиката му да си партнира с клиенти в създаването на планове и ръководството на активи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР