Компанията има заводи в София и Пловдив, където произвежда стъклен

...
Компанията има заводи в София и Пловдив, където произвежда стъклен
Коментари Харесай

"Дружба стъкларски заводи" отчита 7% по-ниска печалба

Компанията има фабрики в София и Пловдив, където създава стъклен амбалаж

Още по тематиката
Приходите на компанията са останали съвсем без смяна, само че разноските са се свили

Новият мажоритарен притежател BA Vidro направи търгово предложение към дребните акционери

Печалбата на " Дружба стъкларски фабрики " се е намалила с малко над 7% за първите шест месеца на 2017 година по отношение на същия интервал на предходната година. Приходите от продажби също са намалели леко (-1.3%), с толкоз са спаднали и разноските, демонстрира неконсолидираният доклад. До края на годината компанията ще бъде отписана от фондовата борса след отправеното търгово предложение от новия притежател. В началото на годината сдружението стана част от португалската BA Glass, която закупи активността по произвеждане на стъклен амбалаж на гръцката Yioula.

Резултати

Нетните доходи от продажби за полугодието са намалели с към 1.4 млн. лева Понижението идва основно от продажбите на артикули, които спадат с близо 7 млн. лева, до момента в който тези на продукция, които са главното перо на компанията, се усилват с 3.6 млн. лева Промяна има и в пазарите на сдружението. Продажбите в чужбина остават с доминиращ дял (58%), само че понижават по отношение на същия интервал на предходната година. В същото време продажбите в страната нарастват с близо една четвърт до 44.5 млн. лева

Разходите по стопански детайли се усилват леко поради материалите и външните услуги, както и поради увеличените разноски за хонорари и осигуровки. По-малките лихвени заплащания обаче водят до намаляване на общите разноски за активността. Компанията е имала по-големи разноски за налози, които способстват за спада на чистата облага.
" Дружба стъкларски фабрики " създава бутилки за високоалкохолни питиета, виновност, безалкохолни питиета, сокове, бира, буркани за консервната индустрия и други. Компанията има предприятия в София и Пловдив.

Предстоящо отписване

По-рано тази година кипърската Bareck Overseas Limited, която директно и непряко управлява 99.24% от " Дружба стъкларски фабрики " и която на процедура беше добита от BA Glass, насочи търгово предложение за пазаруване на 405 652 акции от останалите акционери на цена 6.118 лева за брой. Миналия месец стана ясно, че общо 109 акционери, притежаващи 286 817 акции, са приели предлагането, което е нараснало каузи на Bareck Overseas до 99.78%. В резултат на това компанията има право непосредствено да купи книжата и на останалите акционери. До 12 септември тече тримесечният период, в който дребните акционери могат да изискат това. Плановете на новия притежател са да отпише " Дружба стъкларски фабрики " от регистъра на обществените сдружения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР