Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която е доста заета с

...
Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която е доста заета с
Коментари Харесай

Hyperloop с тестово трасе във Франция

Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която е много заета с подписването на контракти за изследване на капацитета на високоскоростни транспортни направления по целия свят, само че не разполага с работещ първообраз и тестово трасе, които да показват технологията. Това наподобява ще се промени, откакто компанията разполага с тръбите, които ще сформират първото тестово трасе на HTT в Тулуза, Франция.

Въпреки съществуването на редица компании, които се стремят да изградят Hyperloop транспортна система, която ще транспортира пътнически и товарни капсули през близки тръби с съвсем цялостен вакуум със скорост близка до тази на звука, Hyperloop Transportation Technologies (HTT) и конкурентната Virgin Hyperloop One са двете компании най-бързо разрастващи технологията, написа "Монитор ".

Като Virgin Hyperloop One построи тестова писта и организира тествания на своите цялостно огромни прототипи през тръба със все по-висока скорост. Докато HTT най-вече сключваше контракти с държавни управления от Съединени американски щати до Южна Корея и от Индия до Словакия, за изследване приложимостта на Hyperloop система с малко видим прогрес, с изключение на анимирани видеота.

Още през 2015 година компанията разгласи проекти за създаване на пътническо трасе в Калифорния, макар че това, към момента не се е случило. Новото трасе, планувано за създаване в Тулуза, наподобява ще е действителност след шерването на изображения и видео от HTT, показващи камиони доставящи елементи от тръбите.

С диаметър 4 м, тръбите са построени по този начин, че да се транспортират през тях както пътнически капсули, по този начин и товарни контейнери. Тръбите ще сформират 320 метрова права, която HTT споделя, че ще проработи тази година.

Междувременно ще стартира построяването на по-голяма, цялостно огромна система с дължина 1 км върху стълбове на височина от 5.8 м, която се чака да бъде приключена до 2019 година Компанията споделя също, че е покрай завършването на пълноразмерна пътническа капсула, която ще бъде доставена до тестовото оборудване от Испания, това лято.

„ Преди пет години започнахме да решаваме най-належащите проблеми на превоза: успеваемост, комфорт и бързина”, сподели изпълнителният шеф на HyperloopTT Дирк Ахлборн. „ Днес вършим значима крачка напред, за постигането на тази цел. Hyperloop е освен това от проява на бързо ускоряване и освен постигането на рекордни скорости, а действителна опция е да се сътвори ефикасна и безвредна система с несравнимо прекарване за пасажерите.”

HTT възнамерява да организира обществено разкриване на оборудването в Тулуза, по-късно през 2018 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР