Компанията Home Credit, която е собственост на чешкия магнат Петр

...
Компанията Home Credit, която е собственост на чешкия магнат Петр
Коментари Харесай

Фирма на бъдещия собственик на бТВ е плащала за прокитайска кампания в Чехия

Компанията Home Credit, която е благосъстоятелност на чешкия магнат Петр Келнер, е финансирала акция за възстановяване на имиджа на Китай в Чехия, оповестява Euractiv. Агенция за връзки с обществеността, наета от компанията за заеми “Home Credit “, е основала мрежа от политици, специалисти и публицисти, които е трябвало да повлияят на чешкото общество в интерес на Китай.

От изнесената информация излиза наяве, че не всички забъркани са били наясно, че са част от тази прокитайска мрежа.

Документите на чешкото издание Aktuálně.cz (партньор на Euractiv – б.р.) демонстрират, че Home Credit е наел PR организацията C&B Reputation Management, с цел да популяризира позитивна информация за Китай. Нейната задача е била да нападна критиците на китайския режим.

Скандалът включва чешкия новинарски портал Info.cz, чийто изпълнителен шеф Томаш Жирса е главният притежател на C&B Reputation Management. Жирса подаде оставка от поста си в Info.cz единствено няколко часа откакто разгласява отчета. Info.cz започва през 2016 година и се назовава “консервативен портал “.

Една от основните фигури в така наречен “прокитайска мрежа “ е чешкият специалист по Китай Вит Войта, който работи и като преводач на чешкия президент Милош Земан, прочут с позитивното си отношение към Китай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР