Компанията BlackRock, призната за най-големия мениджър на активи в света

...
Компанията BlackRock, призната за най-големия мениджър на активи в света
Коментари Харесай

BlackRock интензивно инвестират в компании за копаене на Биткойн

Компанията BlackRock, приета за най-големия управител на активи в света демонстрира все по-голям интерес към сферата на криптовалутите, изключително към Биткойн.

Наскоро бе очебийно забележителното присъединяване на BlackRock като главен акционер в четири от петте водещи структури за рандеман на Биткойн. Освен това компанията изрази планове да вкара спот Биткойн ETF посредством своето поделение за ETF-и, iShares.

Забележително е, че BlackRock сензитивно е нараснала дяловете си в обществено търгувани сдружения за рандеман на Биткойн в Съединените щати. Интересно е, че тя има огромни дялове във всички огромни обществени компании за рандеман на Биткойн, основани в Съединени американски щати, като се изключи Core Scientific Inc (OTCMKTS: CORZQ).

По-конкретно BlackRock има 11,206,584 акции на Marathon Digital Holdings (5,30%) на стойност $98.73 милиона и 11,215,047 акции (5.65%) на Riot Blockchain на стойност $109.68 милиона. Това са двете най-големи позиции, като и двете демонстрират скорошно нарастване посредством спомагателни покупки.

Следват ги позициите в Cipher Mining, TeraWulf и новодобавената CleanSpark в портфейла на BlackRock, оценени надлежно на 8,95 млн. $ (1.07%), $9.47 милиона (3.68%) и $33.68 милиона (5.38%).

Въпреки това BlackRock е продала 11,042 акции на BitDigital, вследствие на което настоящата позиция се прави оценка на $8.59 милиона (4.81%).

Освен това Stronghold Digital Mining и Greenidge Generation Holdings съставляват най-малкия % от собствеността на BlackRock в компании за рандеман на Биткойн, оценен надлежно на $115,235 (0.37% от общия брой акции на компанията) и $68,366 (0.31%).

Важно е да се подчертае, че всички обществено търгувани компании за рандеман на Биткойн са отчели негативна облага от основаването си. Този провокационен пейзаж обаче не попречи на BlackRock да затвърди позицията си на главен акционер.

Индустрията за рандеман на Биткойн остава мощно конкурентна и по своята същина зависи от представянето на цената на Биткойн, което обобщава пейзаж, характеризиращ се с висока степен на неустановеност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР