Компанията "БДЖ-Пътнически превози" е спряла временно обществената поръчка за доставка

...
Компанията "БДЖ-Пътнически превози" е спряла временно обществената поръчка за доставка
Коментари Харесай

Спрян е търгът за новите влакове на БДЖ

Компанията "БДЖ-Пътнически транспорти " е спряла краткотрайно публичната поръчка за доставка на 42 нови влака, откакто в Комисия за защита на конкуренцията е получена тъжба против търга. Това излиза наяве от съобщение в профила на купувача на уеб страницата на железниците. Мярката е поискана от китайската компания CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation). Тя се жалва във връзка уточнения на процедурата, предоставени от управлението на БДЖ на 25 септември, въпреки че самият текст на недоволството не е оповестен. От уеб страницата на антимонополната комисия излиза наяве, че същото обяснение е обжалвано и от немската "Сименс Мобилите " на 8 октомври и на 12 октомври е формирано произвеждане по желае, по който обаче не е поискано прекъсване на търга.
Още две тъжби има против поръчката, само че поради тръжните правила. Те са на водещите международни производители на влакове - немската компания "Сименс " и чешката "Шкода ", и в тях също няма искане за краткотрайно прекъсване на процедурата. До мярката се стигна в деня, в който изтичаше срокът за подаване на офертите - 12 октомври.
Търгът за новите мотриси бе разгласен през август. Прогнозната цена за доставка и поддръжка на машините съгласно обявлението на железниците е 675 млн. лева без Данък добавена стойност. В цената е включена и цялостната поддръжка на влаковете за интервал от 15 години, в това число капитални поправки, само че не повече от 2 800 000 километра пробег на трен.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР