Компанията Astell & Kern – компания, известна най-вече с преносимите

...
Компанията Astell & Kern – компания, известна най-вече с преносимите
Коментари Харесай

Новият USB-C DAC обеща Hi-Fi аудио за устройства без аудио жак

Компанията Astell & Kern – компания, известна най-много с портативните си цифрови аудио плеъри от висок клас, приготвя представянето на USB-C DAC (цифрово-аналогов преобразувател), който е основан, с цел да помогне за по-добро звучене на аудиото при актуалните смарт телефони и други устройства, които може да не разполагат с 3,5 мм аудио жак – нещо, което се следи все по-често в новите модели на пазара.

Ако желаете да употребявате аудио устройство с 3,5 мм накрайник, ще имате потребност от DAC, с цел да го свържете през USB-C порт. По-старите устройства, които имаха 3,5 мм жакове за слушалки, включваха интегрирани DAC (някои по-добри от други, като известната Quad DAC система на някогашната серия флагмани на LG).
Какво е DAC?
Цифрово-аналоговият преобразувател DAC е значителен съставен елемент във всяка съвременна аудио система. Това е системата, която преобразува цифровите данни от вашето смарт устройство към електрически сигнал, който може да се възпроизведе посредством слушалки и високоговорители. DAC устройствата са доста значими, защото процесът по превръщане по никакъв начин не е елементарен – има куп неточности и дефекти, които би трябвало да се поправят, а съвършеното превръщане е извънредно мъчно за реализиране. Най-добрите DAC устройства могат да доближат цени от десетки хиляди долари, само че множеството от нас употребяват едни от най-евтините им разновидности, които са интегрирани в нашите смарт телефони, преносими компютри и главно всяко устройство, което възпроизвежда тон. Всяка безжична слушалка има собствен личен вграден DAC, тъй че качеството на звука не зависи от опциите на преобразувателя на устройството, от което възпроизвеждате музиката. Безжичните слушалки вършат лично конвертиране.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР