Компанията Airbnb, специализирана в краткосрочното отдаване на имоти под наем,

...
Компанията Airbnb, специализирана в краткосрочното отдаване на имоти под наем,
Коментари Харесай

Онлайн платформи предлагат жилища и за дългосрочен наем

Компанията Airbnb, профилирана в краткосрочното отдаване на парцели чартърен, обмисля да навлезе в сегмента на жилищата за по-дългосрочно отдаване чартърен и да предложи нови благоприятни условия за възстановяване на прекарванията в границите на промени в приложението за запазване тук-там за настаняване.

Главният изпълнителен шеф на компанията Брайън Чески заяви пред “Файненшъл Таймс ”, че от следващата година тя “ще направи дребна крачка оттатък главния си бизнес ”, в това число с разширение на предлаганите прекарвания и услуги. Той уточни и още промени, които би трябвало да влязат в действие от идващия месец и да отбележат “най-голямото модернизиране на Airbnb в историята ”.

“Пътуванията са слабото ни място. В последна сметка огромната преграда за Airbnb е да направи крачка оттатък пътуванията ”, разяснява Чески и добавя, че “има добра опция Airbnb да се трансформира в по-голяма част от всекидневието ви. Не единствено веднъж-два пъти в годината ”.

Предлагането на парцели чартърен за до една година съставлява “огромна опция ”, счита Чески. Той е уверен, че може да се реализира повече, защото единствено 18% от брутните резервации на нощувки през второто тримесечие на тази година са пристигнали от престой за повече от 30 дни.

“В света след пандемията има неоткрит пазар за престой от един, два, три месеца, тъй като хората могат да работят от преносими компютри, да отпътуват някъде за лятото ”, отбелязва Чески.

Визията му за възобновяване на бизнес модела на Airbnb е оповестена в миг, когато софтуерното приложение е подложено на напън от управляващите в целия свят поради намаляващите наличия от жилища в огромните градове. Ню Йорк, който е един от най-големите пазари на Airbnb в света, вкара правила, които лимитират свободата на локалните поданици да отдават стаи в домовете си в Airbnb, елиминирайки към три четвърти от обявите в града.

Флоренция, която е родното място на Ренесанса и една от водещите културни дестинации в Европа, разгласи, че към този момент няма да позволява още парцели в историческия є център да бъдат отдавани чартърен краткосрочно поради недоволството на локалните поданици, че високите цени ги изключват от пазара. Съгласно ново законодателство, утвърдено преди дни, притежателите на парцели могат да отдават жилища или жилища краткосрочно, единствено в случай че те са отвън центъра на града, макар че парцели, които към този момент са регистрирани в платформи за кратковременен наем, могат да бъдат отдавани. Планът включва и тласък за преход от краткосрочни към дълготрайни наемни контракти, като притежатели на парцели, които създадат прехода, ще бъдат освободени от налог за период от три години.

Наемателите в Европа са изправени пред дефицит на предлагането, който тласна цените до рекордни върхове. Политиките на държавните управления и трендовете след пандемията притеглят квалифицирани задгранични чиновници към Париж, Дъблин и Берлин, а завръщането на студентите след Ковид-19 тласка нагоре търсенето в Лондон и Амстердам. Правителството в Лисабон възнамерява да приключи “златните визи ” за покупки на парцели след митинги на локални поданици, че са изключени от центъра на града поради високите цени.

Чески разяснява, че проектите на Airbnb включват разширение на предлагането на жилища, както и “неща, които да вършиме по време на пътуването си ”. Той също по този начин посочи “дълъг лист с хрумвания ” в развой на обсъждане, в това число коли чартърен и изскачащи прозорци с оферти за места за хранене.

“Обикновено вторият по величина актив в човешкия живот след жилището е колата ”, споделя Чески и добавя, че Airbnb от дълго време е обмисляла да се насочи към колите чартърен. “Това ще бъде идващото нещо ”, добавя той.

Тази година Airbnb задейства функционалността си “стаи ”, която отбелязва връщането ѝ към корените, когато тя оферираше площи в жилищата на хората, тя същото по този начин дава повече информация за домакините в границите на над 50 нови функционалности и нововъведения в приложението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР