Компаниите Xiaomi и Kingsoft, ръководени от известния китайски бизнесмен Лей

...
Компаниите Xiaomi и Kingsoft, ръководени от известния китайски бизнесмен Лей
Коментари Харесай

Шефът на Xiaomi създава фонд за 1,45 млрд. долара за китайската полупроводникова индустрия

Компаниите Xiaomi и Kingsoft, ръководени от известния китайски предприемач Лей Дзюн, са вложили в нов фонд на стойност 1,45 милиарда щ. $, оповестява The Wall Street Journal. Инициативата има за цел да подкрепи засегнатата от глобите полупроводникова промишленост на Китай.

Лей Джун е създател и началник на Xiaomi, която е един от най-големите производители на смарт телефони в Китай и третият по величина производител на смарт телефони в света след Apple и Samsung. Той е и съосновател, максимален акционер и ръководител на Kingsoft, снабдител на програмен продукт за игри, офис и облачни услуги.
-->
Новият фонд, чието име не се оповестява, ще се специализира в вложения в полупроводникови артикули и свързани с тях технологии, съгласно публично изказване на Хонконгската фондова борса. Г-н Лей е ръководител на комитета за взимане на капиталови решения на организацията. Фондът разполага с капитал от 10 милиарда юана (1,45 милиарда долара), една трета от който е вложен от Xiaomi, а други 500 млн. юана (72,3 млн. долара) - от Kingsoft. Сред другите вложители са структури, подкрепяни от администрациите на Тиендзин и Пекин.

Фондът съобщи, че инвестицията ще бъде " в сходство с националните трендове за иновационно развиване и индустриална промяна ". Инвестицията е ориентирана към софтуерни компании, свързани с полупроводници, профилирани в региона на изкуствения разсъдък, новите материали, интелигентното произвеждане, дисплейните технологии и автомобилната електроника. Xiaomi също по този начин влага в китайски софтуерни стартъпи, в това число производители на чипове, посредством своето поделение Xiaomi Ventures.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР