Компаниите, които проявяват социална отговорност към децата и семействата, ще

...
Компаниите, които проявяват социална отговорност към децата и семействата, ще
Коментари Харесай

Стартира програма за отличаване на подкрепящ децата бизнес - сертификат Компания - приятел на детето

 Компаниите, които демонстрират обществена отговорност към децата и фамилиите, ще бъдат отличавани със специфичен документ " Компания - другар на детето “, самодейност на Национална мрежа за децата, оповестиха от пресслужбата на организацията. Знакът ще бъде връчван на компании, които развиват подкрепящи политики в изгода благосъстоянието на децата и които основават удобна среда за своите чиновници с деца и техните фамилии.

Партньори на програмата са UNICEF, Държавна организация за протекция на детето, Български дарителски конгрес, Българска асоциация за ръководство на хора.

Документът се издава след развой на детайлно ревизиране на документи и практики на фирмите. Зад него стои екип от потвърдени специалисти в региона на човешките запаси, корпоративната обществена отговорност, детските политики, маркетинга и рекламата.

Първите компании, носители на документ " Компания - другар на детето “, ще бъдат оповестени в навечерието на Международния ден на детето - 1 юни. Това ще стане с тържествена гала по време на обичайните награди за принос към децата на България  " Златна ябълка “ на 31 май, 2021.

" Каузата на Сертификата е да приобщи бизнеса към тематиките за децата и да насочи вниманието на цялото общество към значимата тематика за корпоративната отговорност. Неговото мото " Доброто за децата е положително и за бизнеса “ акцентира връзката на вложенията в децата и фамилиите и просперитета на обществото “, сподели Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата.

" Сертификатът цели да задава по-висок етичен и честен стандарт за целия български бизнес и да бъде благонадежден ориентир за обществено виновните компании. Той отразява нуждата от резистентен бизнес, етично произвеждане и осведомено ползване “, сподели доктор Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

Инициаторите на плана имат упоритостта този документ да се трансформира във значим детайл от обществения облик на фирмите. Той ще е законна гаранция пред държавни институции, български и интернационалните сътрудници за висок потенциал  на човешките запаси и за най-високо равнище корпоративна просвета.

В процеса на узаконяване компаниите ще получат действителна и дейна помощ – ще могат да надградят своите HR и PR политики със съдействието на консултанти и с професионални принадлежности, одобрени в международния опит и да развият още по-устойчиво своята корпоративна обществена отговорност.

Инициативата е естествено продължение на опита и положителните практики на Национална мрежа за децата, градени цели 15 години с нейните 140 организации членове и 10 хиляди експерти. Мрежата оказва помощ на повече от 140 хиляди деца и над 76  хиляди фамилии годишно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР