Компаниите „Кока-Кола“ и „Пепси“ обявиха, че спират да продават напитките

...
Компаниите „Кока-Кола“ и „Пепси“ обявиха, че спират да продават напитките
Коментари Харесай

„Кока-Кола“, „Пепси“ и „Макдоналдс“ спират да продават в Русия

Компаниите „Кока-Кола“ и „Пепси“ оповестиха, че стопират да продават напитките си в Русия. Така те станаха следващите знакови западни компании, лимитирали активността си в района поради нахлуването на Москва в Украйна, предадоха организациите.

„Кока-Кола“ съобщи, че бизнесът ѝ в Русия и Украйна е съдействал за към 1-2 % от чистата оперативна облага на компанията за 2021 година

„Нашите сърца са с хората, които понасят тежките последствия от тези трагични събития в Украйна. Ще продължим да следим и проучваме развоя на ситуацията“, уточни компанията.

„Пепси“, чиято напитка е един от дребното западни артикули, разрешени в Съветския съюз преди разпадането му, посочи, че ще продължи да продава в Русия артикули от първа нужда като мляко и детски храни.

Американският колос в областта на бизнеса с кафе „Старбъкс“ също стопира активността си в Русия. Това включва прекратяване на вноса на всевъзможни артикули на компанията и краткотрайно прекъсване на работата на кафенетата от веригата ѝ там, които са общо към 130 в цялата страна, прецизираха от „Старбъкс“ и прибавиха, че ще се погрижат за близо 2000 души в Русия, чието прехранване зависи от компанията.

По-рано през вчерашния ден „Макдоналдс“ също разгласи, че краткотрайно затваря всичките си 847 заведения за хранене в Русия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР