Комитетът по сигурността на Полша реши на среща в сряда

...
Комитетът по сигурността на Полша реши на среща в сряда
Коментари Харесай

Полша ще прехвърли войници към източните си части заради рискове от "Вагнер"

Комитетът по сигурността на Полша реши на среща в сряда да трансферира военни елементи в източната част на страната заради наличието на групата " Вагнер " в Беларус, заяви държавната осведомителна организация ПАП, базирайки се на секретаря на комитета.

Шефът на " Вагнер " Евгений, приветствайки своите бойци в Беларус, като им сподели, че към този момент няма да вземат участие повече във войната в Украйна, само че им подреди да съберат силите си за Африка, до момента в който образоват беларуската войска.

В четвъртък министерството на защитата на че наемниците на " Вагнер " са почнали да образоват беларуски специфични елементи на боен полигон единствено на няколко километра от границата с Полша.

" Обучението или взаимните учения на беларуската войска и групата " Вагнер " безспорно са провокация ", сподели Збигнев Хофман пред ПАП.

" Комитетът проучва вероятните закани, като разбъркване на части от групата " Вагнер ". Затова министърът на националната защита, ръководител на комитета Мариуш Блашчак, реши да трансферира наши военни формирования от Западна към Източна Полша. "

Хора, живеещи покрай границата на Полша с Беларус обявиха в четвъртък, че са чували тон от пукотевица и хеликоптери, откакто съветската група " Вагнер " дойде да образова беларуските специфични сили, което ускори страховете им, че войната в Украйна ще ги доближи.

Министърът на защитата Блашчак сподели по-рано този месец, че Полша е почнала да трансферира над 1000 бойци в източната част на страната.

Също при започване на юли Полша съобщи,, с цел да укрепи сигурността на границата с Беларус.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР