Комитетът напомня на Националния оперативен щаб, който функционира от началото

...
Комитетът напомня на Националния оперативен щаб, който функционира от началото
Коментари Харесай

Затягат контрола за влизане у нас. Министър Сербезова сформира пандемичен комитет

Комитетът припомня на Националния действен щаб, който действа от началото на пандемията до края на последното правителтво на експремиера Бойко Борисов. Тогава шеф на НОЩ бе ген. Венцеслав Мутафчийски.

Пандемичният комитет този път ще бъде управляван от заместник-министър доцент Георги Йорданов. В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ. Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването, на която участваха здравният министър, заместник-министрите, доцент Ангел Кунчев и специалисти, ангажирани с наблюдението на епидемиологичната конюнктура.

След извършени съвещания с управленията на експертните препоръки по епидемиология, инфекциозни заболявания и вирусология беше взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, в това число с оглед разпространяването на разновидността Омикрон. Доц. Кунчев акцентира, че според от другите индикатори е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения. Към сегашния миг не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители, уточни основният държавен здравен контрольор.

Предстои да бъде обновена заповедта за влизане в страната, като лица, които идват у нас от страни, попадащи в „ алената зона “, с изключение на документ за имунизация или преболедуване, следва да дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България, а в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР