Комисията за защита от дискриминация разследва случай в детска ясла

...
Комисията за защита от дискриминация разследва случай в детска ясла
Коментари Харесай

КЗД разследва случай за дискриминация в детска ясла във Враца

Комисията за отбрана от дискриминация проверява случай в детска ясла във Враца, научи осведомителна организация BulNews.bg. Родители се оплакали, че детето им е дискриминирано в ясла „ Българчета “. За какво тъкмо става въпрос обаче от комисията и от детското заведение все още отхвърлят да дават информация.
От КЗД обявиха, че преписката по случая е завършила, като не прецизираха с какво мнение. Това обаче не е правилно, защото на 22 януари в София ще има съвещание по случая.
Потърсихме за коментар директорката на детското заведение Таня Маркова, само че тя изрично отхвърли да изясни какъв е бил казусът. Единственото, което съобщи е, че в действителност е имало инспекция от комисията, при която тя е предоставила всичката й поискана документи. На по-късен стадий управлението на детското заведение и фамилията се разбрали с „ диалог “ и казусът бил отхвърлен, описа Маркова.
Директорката обаче се изпусна, че по това време в детското заведение личният състав е бил различен, което значи, че след инспекцията на комисията отговорната служителка на яслата е била отстранена от служба.
От Комисията по дискриминация дадоха обещание повече информация по този случай след съвещанието през януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР