Комисията за защита от дискриминация определи 210 обществени сгради в

...
Комисията за защита от дискриминация определи 210 обществени сгради в
Коментари Харесай

КЗД: 210 обществени сгради в страната са недостъпни за хората с увреждания

Комисията за отбрана от дискриминация дефинира 210 публични здания в страната като недостъпни за хората с увреждания. За всяка от тях в институцията към този момент има формирана обособена кореспонденция, а глобите, които комисията може да наложи при положение, че нарушаванията не бъдат отстранени в период, доближават 20 000 лв.

Образуването на преписките е част от безсрочната акция на комисията " Достъпна България ", почнала в края на предходната година. Цел на самодейността е да подкрепи обезпечаването на архитектурна среда, налична за хората с увреждания.

„ През април и май бяха направени обстойни инспекции в цялата страна. Очакваме сред 80 и 120 нови сходни производства всеки месец “, показват от институцията.

" Не се тормозим да използван цялата суровост на закона там, където няма построен достъп до хората с увреждания ", показва в известие до медиите ръководителят на комисията срещу дискриминация Анна Джумалиева.

Новите производства ще се водят основно против снабдители на комунални услуги, телекоми, банки и застрахователни сдружения, държавни и общински институции. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР