Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи нова глоба на

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи нова глоба на
Коментари Харесай

Годината за ЧЕЗ започна с нова глоба от комисията за конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи нова санкция на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Санкцията е в размер на 288 хиляди лева и е поради корист с господстващо състояние.

Така единствено в границите на две седмици Комисия за защита на конкуренцията глобява за повторно ЧЕЗ. На 21 декември сдружението беше глобено с малко повече от 1.1 млн. лева, като и тогава аргументът беше за злоупотребата с монополно или господстващо състояние.

Глобата от близо 300 хиляди лева идва след тъжби на " Нови сили " ООД и Едноличен търговец " Виваро комерс Росен Крумов ". Двете компании са вложили в дребни водноелектрически централи. Комисия за защита на конкуренцията е открила, че ЧЕЗ едностранно е налагало нелоялни търговски условия на въпросните производители на електрическа сила от възобновими енергийни източници, които са инициирали процедури за присъединение на обектите си към разпределителната мрежа.

Имало е искане за прекачване на разноски към тези компании, които по закон " ЧЕЗ Разпределение България " следва да поеме. Те включват създаване на електропроводна мрежа за присъединението на централите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР