Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби фирма Трейднет Варна“

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби фирма Трейднет Варна“
Коментари Харесай

По жалба на Лукойл КЗК глоби със 175 437 лв. сестрата на Марешки

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкции компания „ Трейднет Варна “ ЕООД за нелоялна конкуренция при търговията с горива.

Тази компания е благосъстоятелност на Нина Марешка, сестра на водача на партия Воля и зам.-шеф на Народното събрание Веселин Марешки.

Антимонополното ведомство е открило осъществено нарушаване по член 36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията от страна на „ Трейднет Варна “ ЕООД. Наложената имуществена глоба в размер на 175 437 лева (0.1% от общия оборот за 2017 г.).

В хода на изследването по преписката, формирана по искане на „ Лукойл България “ ЕООД, „ Еко България “ ЕАД, „ Нис Петрол “ ЕООД, „ Петрол “ АД, „ Синергон Петролеум “ ООД, „ Ромпетрол България “ ЕАД и „ ОМВ България “ ООД, комисията откри, че „ Трейднет Варна “ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разноските за произвеждане и реализация на тези артикули за нескончаем интервал от време и в обилни количества, за нелоялно привличане на клиенти, гласи решението на Комисия за защита на конкуренцията.

До средата на предходната година „ Трейднет Варна ” ЕООД се водеше благосъстоятелност на майката на Марешки Веска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР