Комисията за ревизия, която се създава в 46-тото Народното събрание,

...
Комисията за ревизия, която се създава в 46-тото Народното събрание,
Коментари Харесай

Симеон Славчев, ПП МИР: Комисията за ревизия в парламента първо да провери Братя Галеви

Комисията за проверка, която се основава в 46-тото Народното събрание, първо да проверява и ревизира дейностите на Братя Галеви и връзките им с политиците. За това прикани ръководителят на Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„ Още от първия работен ден на новото 46-то Народно заседание започнаха популистките дейности на „ новите “ и „ моралните “ политици. Създаването на комисията по проверка е един от тези образци, не тъй като не би трябвало да има такава комисия, а тъй като първо мястото на такава комисия не е в Народното събрание и второ, тъй като тя се основава от политици, които сами себе си би трябвало да ревизират и проверяват. Ако Мая Манолова е откровена и почтена към българските жители, то дано да изиска по този начин основаната комисия за проверка в Парламента първо да ревизира и проверява Братя Галеви и да стане ясно от кое място те получиха голям финансов запас, какви са връзките им с политиците, както и къде и за какво се укриват в този момент “, съобщи водачът на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

Той напомни, че партия МИР предложи да се сътвори специфична и самостоятелна Българска работа за битка с корупцията и корист с власт, по сходство на Европейската работа за битка с измамите (OLAF), която да бъде формирана от потвърдени и самостоятелни адвокати, следователи, прокурори и чиновници от икономическа полиция, а не от политици, по този начин както се прави сега в Народното събрание.

„ Със основаването на комисията за проверка в Народното събрание за следващ път се хвърля прахуляк в очите на българските жители. Ще напомня, че тази комисия беше превърната в цирк и фарс в предходното 45-то Народно заседание и до нищо значително не докара. Българите желаят и чакат правдивост, а не следващия цирк, който Мая Манолова за следващ път им приготвя ", съобщи Симеон Славчев. Той сподели, че точно за това Политическа партия МИР предлага да се сътвори специфична и самостоятелна Българска работа за битка с корупцията и корист с власт, която би трябвало да проверява всички връзки сред политици, олигарси, силови групировки и бизнес кръгове, включително би трябвало да се проверява и каква е връзката на Мая Манолова с Братя Галеви, както и на Бойко Борисов със СИК и силовите групировки.
 Симеон Славчев, Политическа партия МИР: Тези избори създадоха замяна, а не смяна Симеон Славчев, Политическа партия МИР: Тези избори създадоха замяна, а не смяна
Изобрите за народни представители сътвориха следващата замяна в българския политически живот и не отразиха желанието на народа за промя...

Той е безапелационен, че българското общество желае правдивост и смяна, а към този момент 30 години получава замяна.

„ Това се случва, тъй като всички политици, взели участие в ръководството в годините на прехода, имат зависимости от олигарси, силови групировки и бизнес кръгове, които ги финансират и качват на власт, след което те извършват техните поръчки и тяхната воля. Това е висша форма на корупция и корист с власт и важи за всички политици на прехода без изключение. Именно за това би трябвало да бъде основан самостоятелен орган, който да проверява корупцията, всички зависимости и злоупотребата с власт и без отминалост за всички години на прехода “, разяснява още Симеон Славчев.

Той добави, че друга значима задача е да бъдат обследвани всички признати закони, които разрешиха избрани групи от хора да забогатеят. Като образец Славчев уточни да се проверяват всички условия към признатия закон за Частните правосъдни реализатори, да се покажат обществено кои са неговите вносители, с какви претекстове е импортиран той и до какви последствия е довел в българското общество.

„ Закона за Частните правосъдни реализатори унищожи стотици хиляди български фамилии и ориси и е належащо българските жители да схванат кой и за какво внесе и одобри този закон и какво е получил в подмяна. Крайно време е да излезе истината за прехода и да се види по какъв начин едни политици, които в този момент се афишират за „ нови “ и „ морални “ лица в политиката, забогатяха за сметка на българския народ. Убеден съм, че откакто българското общество види резултатите и цялостната картина на случилото се по време на прехода и всички зависимости на политиците, ще си отговори на въпроса КОЙ е отговорен България да се намира в това състояние и българите да са най-бедната нация в Европа. Крайно време е да спрем цирка и подмяната в българската политика “, съобщи още водачът на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР