Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ-Кърджали е купувал авточасти за служебни коли от съпругата си

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) одобри решение за определяне на спор на ползи по отношение на активността на компания “Чарли - 96 “ ООД и Регионалната здравна ревизия (РЗИ). Оказва се, че шефът и притежателят на компанията са едно и също лице.
На 8 март 2016 година Виктор Кирчев оглавява РЗИ-Кърджали, откакто три дни по-рано трансферира собствеността на две от своите компании за авточасти - “Чарли - 96 “ ООД и “Автогруп “ ООД, на своята брачна половинка.
Впоследствие Кирчев подписва 10 платежни нареждания по фактури за закупуване на части от първата компания, с цел да ремонтира автомобилната база на Инспекцията.
КПКОНПИ вижда явния спор на ползи и считано от 29 април 2020 година постанова санкция в размер на 10 000 лева за Виктор Кирчев.
Оказва се обаче, че и компания “Автогруп “ ООД е предоставяла артикули и услуги на РЗИ-Кърджали, само че заплащанията са били осъществявани по електорнен път от основния секретар на РЗИ, който е отвън обхвана на въпросното следствие. Това е и повода по тази линия да не е открит спор на ползи.
КПКОНПИ е стартирала инспекции против общински консултант от Пещера и негов сътрудник от Гоце Делчев. В единия случай се ревизира връзката сред активността на обществен патронаж и бюджета за финансирането му, а в другия - изпълняването на юридически функционалности за болнично заведение, финансирано още веднъж с общински средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР