Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ внесе иск за отнемане над 3 млн. лв., присвоени по незаконен начин

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е взела решение за внасяне в Софийски градски съд на искова молба за лишаване на имущество на стойност 3 025 500 лв..
КПКОНПИ: Директорът на НЕК е в спор на ползи Петър Илиев си е дал опцията да получава в допълнение заплащане
Искът е против М. Т., която в интервала 02.02.2011 година до 25.03.2011 година, в съучастничество с И.Д., е получила сумата от 967 319 евро с левова равноценност 1 891 911 лева, като за задачата е направила документна машинация. Сумата съставлява провиснал банков заем от Българска банка за развиване на компания „ М.Т.И-2000 “ ЕООД. Съучастникът на М.Т. бил акредитиран от представителя на компанията – бенефициент на заема, след което двамата съизвършители изготвили неистинен документи, които показали пред банката.

За М. Т. е открито също, че в интервала 18.03.2011 година до 02.06.2011 година незаконно е присвоила суми от сдружение, въз основата на нотариално заверено пълномощие, без да има съображение за това. Изтеглената сума от банкови клонове в столицата е в размер на 3 010 000 лева За обсебването в изключително огромни размери М. Т. е с повдигнато обвиняване от прокуратурата.

На постоянното си съвещание Комисията е приела решение за определяне на спор на ползи във връзка с Румен Пачов – общински консултант в Общински съвет Сандански, мандат 2015 - 2019 година и член на Постоянната комисия по публичен ред, сигурност и превоз към този общински съвет. Румен Пачов е регистриран и като едноличен търговец, с предмет на активност превоз и транспорт на пасажери. За интервала 2013 – 2018 година, притежаваните от него рейсове са обслужвали голям брой маршрутни линии от общинската пътна мрежа.
КПКОНПИ: Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отхвърли законно информация за Десислава Радева Според Антикорупционната комисия, в писмата военачалник Стойков е стимулирал правно отговорите си за отхвърли
Въпреки това, общинският консултант е взел участие в съвещание на непрекъснатата комисия по превоз и в приемане на предложение по отношение на одобряване на транспортна скица на Община Сандански, а по-късно и в съвещанието на Общинския съвет, като е дал своя вот „ за “ тази скица за транспорт на пасажери. Така е упражнил пълномощия в собствен частен интерес – част от автобусните линии са обслужвани по контракт от него самия, като едноличен търговец. Наложени са санкции с общ размер на 10 000 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР