Комисията за финансов надзор взе решение да отнеме правомощията на

...
Комисията за финансов надзор взе решение да отнеме правомощията на
Коментари Харесай

КФН назначи нов квестор на Интерактив кампъни

Комисията за финансов контрол взе решение да отнеме пълномощията на Цветан Борисов да ръководи и съставлява „ Интерактив кампъни” ЕООД (предишно название „ Глобал Маркетс “ ООД). Това се вижда от решение на регулатора от 29 март, с което на сдружението се назначава за квестор Калин Николов Клисаров.

Както "БАНКЕРЪ " към този момент писа, в края на юни 2017-а на капиталовата компания й беше назначен квестор - Наталия Ангелова Кумпикова за период от три месеца. Тогава регулаторът разпореди на квестора да предприеме дейности за цялостното споразумяване на връзките на "Интерактив кампъни " ЕООД с неговите клиенти и с всички държавни и локални органи към датата на лишаване на лиценза му (14 юли 2014 г.). В следствие квестурата на Кумпикова бе удължена до 6 януари 2018-а.

Напомняме, че през октомври 2015-а Централната банка на Унгария (ЦБУ) осведоми Европейския орган за скъпи бумаги и пазари, че "Интерактив кампъни " ЕООД няма публикуван лиценз за осъществяване на дейностите, които подлежат на регулация от Унгарския контролен орган. В известието е посочено категорично, че в контролираните действия се включват капиталови съвещания и сключването на покупко-продажби с предмет вложения в акции и дялове.

Централната банка на Унгария изрази безпокойство, че дейностите на това сдружението може да са ориентирани към привличане на клиенти и осъществяване на подлежащите на лицензиране действия в Унгария. Тогава бе обърнато особено внимание на събитието, че новото название на "Глобал Маркетс " ООД - "Интерактив кампъни " ЕООД е сходно с наименованието на лицензиран от Надзорния орган на Англия капиталов медиатор - INTERACTIVE LTD.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР