Комисията за финансов надзор (КФН) одобри Петър Андронов за член

...
Комисията за финансов надзор (КФН) одобри Петър Андронов за член
Коментари Харесай

Петър Андронов влиза в Надзорния съвет на ДЗИ

Комисията за финансов контрол (КФН) утвърди Петър Андронов за член на Надзорния съвет на " ДЗИ - Общо обезпечаване " ЕАД и на " ДЗИ - Животозастраховане " ЕАД. Андронов ще извършва ролята на ръководител на надзорните препоръки на двете сдружения по силата на новата си роля като член на Управителния съвет на КВС Груп и основен изпълнителен шеф на бизнес сектор " Международни пазари ".
В тази връзка малко по-рано той зае позициите на ръководител на препоръките на шефовете на K&H Банк и K&H Застраховане в Унгария – фирмите, с които КВС Груп участва на пазара в страната.
Петър Андронов е един от най-опитните български банкери. Той 13 години ръководеше бизнеса на KBC Груп у нас, откакто белгийската група закупи Сибанк и ДЗИ. Андронов беше изпълнителен шеф на ОББ, като по време на ръководството му банка вкара редица съвременни цифрови услуги. Дълго време беше началник и на Асоциацията на Банките в България.
По-рано тази година стана ясно, че Андронов се издига на по-висока позиция в корпоративната подчиненост в KBC. Банкерът пое управлението на интернационалния бизнес на групата, както и KBC Asset Management. Заслужи място и във висшите управителни органи на групата. Mястото му в България зае Питър Рьобен, който ръководеше KBC Bank Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР