Комисията за финансов надзор (КФН) е изпратила данни за дейността

...
Комисията за финансов надзор (КФН) е изпратила данни за дейността
Коментари Харесай

Прокуратурата може да започне проверка в Исторически парк след сигнал на КФН

Комисията за финансов контрол (КФН) е изпратила данни за активността на " Исторически парк " АД до прокуратурата на България, излиза наяве от известие на интернет страницата на регулатора.

След направена инспекция, комисията показва подозрение, че акционерите в сдружението може да са били заблудени.

Според мнението на КФН, има възможност на лицата, придобили от акциите на сдружението, да се дава заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в сдружението за реализация на самия план " Исторически парк ", а не по сметка на акционерите - прехвърлители.

" За определяне или отменяне на това съмнение, с мое решение, резултатите от инспекцията на всички обстоятелства и условия, свързани с правните отношения, зараждащи сред сдружението и неговите акционери, са изпратени за запознаване и преценка за следващи дейности от страна на Прокуратурата на Република България ", сподели ръководителят на КФН Бойко Атанасов.

Комисията акцентира, че няма пълномощия във връзка с прехвърлянето на акции на сдружението, защото тя има пълномощия само при обществено предложение на безналични скъпи бумаги.

От обществено налична информация по проблема и доклади в Търговския указател се схваща, че " Исторически парк " АД е емитирал един милион акции с номинал 1 лев. По-късно част от тях са трансферирани на частни лица против суми до 250 лв. за една акция и обещанието за 5 000 лв. през 2022 година дял при покупка на минималния пакет от 200 бр. акции

В изявление за " Капитал " изпълнителният шеф Ивелин Михайлов споделя, че са продадени към 200 хиляди акции. Останалите са благосъстоятелност на четирима души - Николай Нинов, Силвия Попова, Николай Хитов и адв. Анатоли Савов.

Михайлов е изпълнителен шеф и създател на компанията, само че от 2016 година притежател на " Исторически парк " се води Анатоли Савов.

Експерти насочват вниманието към облигационните излъчвания на сдружението, подписани през 2014 и 2015 година Последният финансов доклад демонстрира, че компанията дължи 1,9 милиона лв. по тях. От документи в Търговския указател излиза наяве, че те са сключвани при до 40% годишна рента.

" Исторически парк ", който се намира край с. Неофит Рилски, Варненско, отвори порти на 15 юли т.г. и ден по-късно затвори за ремонтни действия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР