Комисията за дейността на Нотариуса, ще изслуша бившата Mис България

...
Комисията за дейността на Нотариуса, ще изслуша бившата Mис България
Коментари Харесай

Комисията за дейността на Нотариуса, ще изслуша бившата Mис България Ивайла Бакалова

Комисията за активността на Нотариуса, ще изслуша някогашната Mис България Ивайла Бакалова и нейния брачен партньор Веселин Денков.

Те са част от  следствието на неправителствената организация Антикорупционния фонд „ Списък за бърз надзор “. Още през 2021 година то разказа въздействието, което Мартин Божанов е имал в правосъдната система.

Комисията за активността на Нотариуса

Разследването включва разкази на очевидци и записи на секрети диалози с лица с неофициално въздействие в правосъдната система. Мъжът на Бакалова, който тогава е притежател на знакови софийски заведения за хранене, е арестуван през септември 2020 година по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство.

С Ивайла Бакалова се свързва Божанов, който и предлага да се свърже с юрист Емил Писков, с цел да посредничи за освобождението на Денков. В диалозите се разяснява и цената – най малко 100 000 евро.

В излъчените записи Божанов показва и положително познаване на производството против Денков и на действието на Специализирания съд и прокуратура въобще.

„ Ако се лутате единствено, че той е доста почтен, и нали по какъв начин съдът е доста натиснат тогава единствено ще се въртите в този обаян кръг и той ще стои вътре “, изяснява в тях Мартин Божанов.

„ Аз желая да се забележим допустимо най бързо, тъй като ние не разчитаме единствено на съда. Вече сме се обърнали към посолства “, декларира Бакалова.

„ Искам да знаете, че този съд въобще не го интересува посолството. Този съд е страната. Никой не може да се меси вътрешните работи на страната и на съда. Съдът може да взема решение всичко. Утре може да размени посланика дори. И да му гледа мярка и на него “, споделя в следствието на Антикорупционния фонд Мартин Божанов.

„ Божанов и частният „ SS “ клуб не са били охранявани от полицията. 28 са сигналите в Министерство на вътрешните работи, свързани с името на Мартин Божанов – Нотариуса.Това заяви по-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, напомня SafeNews.

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР