Комисията взе решение на първо четене да подкрепи двата законопроекта

...
Комисията взе решение на първо четене да подкрепи двата законопроекта
Коментари Харесай

Минчо Коралски: С два закона не се решават проблемите на хората с увреждания

Комисията взе решение на първо четене да поддържа двата законопроекта - за персоналната помощ и за хората с увреждания. Трябва да разсеем мисълта, че с два закона ще решим проблемите на хората с увреждания. Във всеки закон би трябвало да има глава за хората с увреждания. Техният живот се случва на всички места.
Това съобщи Минчо Коралски - ръководител на Ангенцията за хора с увреждания пред bTV.

Тези закони вършат една първа стъпка. Трябва да се разсее убежданието, че с тези два закона ще бъде решено всичко, сподели той. По думите му правата на хората с увреждания би трябвало да бъдат наранени и във всички останали закони. В тези закони ще се планува по-голяма финансова поддръжка изключително за хората с тежки увреждания. Помощта ще е близо 200 лева повече в сравнение с в този момент получават, уточни той.

С тези нови обществени закони хората с увреждания ще се употребяват и с разнообразни типове услуги. Закъснението, което е голямо, допуска освен голям институционален запас, само че и смяна на обществото мнение. Хората с увреждания не са хора отвън обществото, сподели още Минчо Коралски.

Нашата организация може да се трансформира в държавна организация, планувано е да стане през 2021., осведоми Коралски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР