Комисията по земеделие, горско стопанство и селски въпроси прие първите

...
Комисията по земеделие, горско стопанство и селски въпроси прие първите
Коментари Харесай

Турският парламент одобрява закон за правата на животните

Комисията по земеделие, горско стопанство и селски въпроси одобри първите три члена от новия закон за правата на животните, съобщи Анадолската организация (АА)

Очакваният закон ще предефинира животните като живи същества, вместо като „ артикули “, както е в тази ситуация с настоящите закони. По този метод законодателството има за цел да ограничи случаите на принуждение против животни, някои от които бяха водещи тематики в медиите през последните седмици и години. Новата формулировка автоматизирано ще сложи закононарушенията против животни на равни начала като насилието над хората и ще осъжда причинителите със затвор. Понастоящем всяко закононарушение против животни се санкционира с леки санкции и съдилищата са постановили леки присъди по няколко извънредно брутални каузи.

Съгласно обновения закон малтретирането против животни ще се санкционира с най-малко две години затвор. Домашните любимци ще бъдат маркирани с микрочип, което им разрешава да бъдат проследени вярно. Ако се откри, че домакински любим е оставен на улицата от притежателя му, притежателят може да бъде осъден до 10 000 TL (1 255 долара).

Освен това законопроектът планува дезинфекция за всички бездомни животни и общините ще бъдат натоварени с тази работа.

Зоомагазините също ще бъдат наранени от новия закон. Те ще могат да продават животни единствено онлайн и ще бъдат задължени да ги държат в естествените си местообитания, до момента в който бъдат признати. Ще бъде насърчавано осиновяването на бездомни животни от приютите.
Друго предложение в закона е цялостната възбрана на Делфинариумите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР