Комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Велинград излезе с

...
Комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Велинград излезе с
Коментари Харесай

МБАЛ „Велинград“ в тежко финансово положение заради старият й управител д-р Гурдев


Комисията по опазване на здравето към Общинския съвет във Велинград излезе с обезпокоителен отчет, по отношение на финансовото положение на общинската болница в града. То е квалифицирано като тежко поради ръководството на предходния й шеф доктор Данчо Гурдев.

По време на късото си съвсем 7 месечно ръководство Гурдев не е плащал на подизпълнители и снабдители на медикаменти, консумативи, О2, като не са плащани и осигуровките на чиновниците на болничното заведение към Национална агенция за приходите. Поради тази причина след скандалното премахване на доктор Гурдев от поста, новият шеф на МБАЛ „ Велинград “ заварва болничното заведение при встъпването си в служба, със запорирани от Национална агенция за приходите сметки и голяма задлъжнялост.
-->
Запознати в града към този момент си изясняват на фона на новите разкрития и по какъв начин Гурдев си е купил първокласна къща за към 500 000 лева в центъра на града и 2 нови автомобила.

По време на последната постоянна сесия на Общинския съвет в града актуалният шеф разяснява финансовото положение на болничното заведение като тежко заради голям брой фактори. Сред най-важните той показва прекомерно високите заплати, изплащани по времето на доктор Гурдев на част от личния състав, за които е отивал и главния запас, генериран като доход на лечебното заведение.

Припомняме, че от медийни изявления стана ясно, че доближените до отстранения шеф на болницата са получавали неколкократно по-високи заплати от междинните даже за столицата. Самият доктор Гурдев като анестезиолог и реаниматор, и шеф на болничното заведение е получавал заплата от 15 000 лева, а доближеният до него шеф на хиругично поделение доктор Чавдар Калъчев - сходна на неговата заплата от болничното заведение и медицинския център. Медицински сестри са получавала по 6 000 лева и  4 500 лева заплати. Сред облагодетелстваните от близостта до някогашния шеф бил и екипът на отделението по анестезиология и интензивно лекуване и началникът на педиатрично поделение със заплата от 8 000 лева Както и едни от най-активните по време на съвещанията по отстраняването от поста на доктор Гурдев- акушер-гинекологът доктор Веселин Радичев и неговата брачна половинка, която също работи в болничното заведение като здравна сестра Калина Радичева. Той е със заплата от 6 500 лева, тя - с по-висока от доктор заплата в размер на 4 000 лева

По време на сесията в града доктор Пепелов прецизира, че макар тежкото състояние на общинското лечебно заведение се прави всичко допустимо работата на всички отделения да се възстановява като в доста от тях са привлечени нови експерти да вземем за пример по компетентност хирургия, неврология, вътрешни заболявания, ортопедия и АГ. Така, че достъпът до висококачествена здравна услуга на живеещите в града и региона да не бъде лимитирана.

Не на такова мнение обаче е доктор Гурдев, който през обществените мрежи упрекна предходният шеф на болничното заведение доктор Жечо Чешмеджиев в безучастие. Според него по време на ръководството му болничното заведение е била на плюс и негативният финансов баланс се дължи на още по-стари отговорности. Той упреква и новият шеф доктор Пепелов, който намалява заплатите на работещите. По времето на Гурдев той самият е давал Допълнително Материално Стимулиране, тъй като болницата е работила на 100%.

Гурдев, който припомняме беше отхвърлен от Общинския съвет в града след потвърдени злоупотреби, даже заплашва новия шеф, заради лъжи написани за него и публикувани в медиите, да заведе дело за клюка.

В града се чакат и нови скандални разкрития за противозаконните дейности на доктор Гурдев във Велинградската болница тъй като сега той се проверява от компетентните органи по голям брой сигнали, един от които е за това по какъв начин е придобил скъпия си нов парцел в центъра на града. Във Велинград се носи мълвата и че следва той да се кандидатира за Кмет по време на идните локални избори, а ориста на града да последва тази на Общинската болница. Гурдев обаче няма никакви шансове за заемане на поста макар политическата си поддръжка, защото не е локален и няма да може да събере нужната поддръжка.

Запознати се питат докога ще продължи „ войната “, водена от отстранения остарял и законовия нов шеф на общинската болница, както и безпочвените обвинявания и операции на публичното мнение от страна на доктор Гурдев в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР