Комисията по външни работи на Европейския парламент одобри доклад за

...
Комисията по външни работи на Европейския парламент одобри доклад за
Коментари Харесай

Евродепутатите искат от МНС заповед за арест и на Лукашенко

Комисията по външни работи на Европейския парламент утвърди отчет за обстановката в Беларус, оповестява ТАСС.

Тя прикани страните и институциите на Европейски Съюз да изискат заповед за арест от Международния углавен съд за президента Александър Лукашенко за от региона на бойните дейности в Украйна.

Комисията се базира на обвинявания, отправени по-рано и против съветския президент Владимир Путин и съветския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова.

" Беларус носи отговорност за породените вреди и закононарушенията, осъществени в Украйна , в това число посредством ролята на режима в противозаконното прекачване на деца от зоната на бойните дейности ", акцентират евродепутатите.

По тази причина в отчета се приканват институциите на Европейски Съюз и страните членки да подхващат всички нужни стъпки на интернационално равнище, с цел да се даде опция за наказателно гонене на беларуските политически и военни водачи, виновни за закононарушения против човечеството и геноцид.
 Европейски Съюз приготвя военни наказания против Беларус
Европейски Съюз приготвя военни наказания против Беларус

Очаква се пакетът да включва ограничавания върху бойно съоръжение, в това число авиационни елементи

Евродепутатите приканват Международния углавен съд да обмисли издаването на заповед за арест и на президента на Беларус Александър Лукашенко, сходно на към този момент издадените такива и съветския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова.

В отчета се показва, че " членовете на Екологичен потенциал означават с огромна угриженост необузданото политическо, икономическо, военно и културно послушание на Беларус на Москва , което трансформира страната на процедура в сателитна страна, която разполага и с тактически нуклеарни оръжия под съветско командване ".

Във връзка с това Европейският парламент приканва страните и институциите на Европейски Съюз " да не признават никакви съглашения, подписани от режима на Лукашенко и Русия, които отстъпват суверенитета на страната срещу волята на беларуския народ ".
 Обвиниха Беларус в съучастничество на депортирането на деца от Украйна
Обвиниха Беларус в съучастничество на депортирането на деца от Украйна

Опозиционери сочат Лукашенко като уредник на преместването им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР