Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

JPMorgan Chase глобен с $4 милиона за изтриване на важни документи

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) наложи на JPMorgan Chase санкция в размер на $4 милиона поради изтриването на към 47 милиона имейла.

Тези имейли, разменени сред 1 януари 2018 година и 23 април 2018 година, са включвали значими бизнес документи, които са били изискани с призовки в границите на голям брой регулаторни следствия.

Изтриването на тези имейли е осъществено от дъщерно сдружение на JPMorgan за брокер-дилъри, което се е опитвало да реши проблем с имейли, планувани за заличаване през 2016 година По време на този развой на премахване на казуса обаче доставчикът на услуги свързани с архивирането по нехайство е изтрил имейли от първото тримесечие на 2018 година, като по този метод е нарушил условията на SEC за опазване.

SEC изрази угриженост, че премахването на тези документи попречва настоящите им старания за осъществяване на разнообразни следствия, свързани с скъпи бумаги. Агенцията съобщи, че JPMorgan е получила призовки и претенции за документи, отнасящи се до известия, които не могат да бъдат възобновени или показани вследствие на безвъзвратното им заличаване.

Този случай не е първият случай, в който JPMorgan е подложена на наказания от SEC поради несъответстващото предпазване на цифрови документи. През 2021 година банковата институция заплати санкция в размер на $125 милиона за това, че не е съумяла да следи връзката на чиновниците си по е-поща и текстови известия.

По сходен метод през 2005 година JPMorgan трябваше да заплати $700,000 на SEC заради невъзможността си да резервира имейли, поискани по време на регулаторни следствия.

След случая от 2005 година JPMorgan съобщи, че е направила вътрешен обзор и е въвела “системи и процедури ”, с цел да подсигурява спазването на бъдещи претенции за документи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР